Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Tragédie ve Štěměchách
Tragédie ve Štěměchách PDF Tisk Email
Úterý, 30 Duben 2013 12:31

Z domu zamořeného nebezpečnými zplodinami policisté vynesli malé dítě, ženu a muže

V úterý 30. dubna přijali policisté před jednou hodinou v noci oznámení od zdravotnické záchranné služby, která vyjížděla do obce na Třebíčsku. Na tísňovou linku zdravotnické záchranné služby zatelefonovala žena, která požádala o pomoc a dále již nebyla kontaktní.
Po příjezdu policistů a zdravotníků na místo se policisté snažili kontaktovat obyvatele uzamčeného domu. Nikdo však na bouchání ani volání nereagoval, jen z vnitřních prostor bylo slyšet pláč dítěte. Policisté proto neváhali, rozbili okno a vstoupili do obydlí. V jedné z místností nalezli osamocenou malou holčičku, která postrádala rodiče. Dítě odnesli ven a do péče jí převzali zdravotníci. V domě byl cítit kouř.
Policisté vstoupili zpět do domu a hledali další osoby, které se měly uvnitř nacházet. Ve sklepních prostorách nalezli muže a ženu bez známek života, oba vynesli ven a zdravotníci jim okamžitě poskytli lékařskou pomoc. Žádná další osoba se v objektu již nenacházela, v domě byl dále pes, kterého policisté odvedli ven.

Zdravotníci okamžitě zahájili oživování jedné z osob a u druhé prováděla resuscitaci policejní hlídka. Ženu se jim podařilo přivést k vědomí a společně s dítětem byla převezena zdravotnickou záchrannou službou do třebíčské nemocnice. Muže se zdravotníkům i před veškerou snahu oživit nepodařilo a po druhé hodině v noci lékař konstatoval jeho smrt.
Na místo policisté přivolali také hasiče. Policisté provedli šetření a zjistili, že muž šel kolem půlnoci zkontrolovat funkčnost elektrocentrály na benzínový pohon umístěné ve sklepě domu, přičemž se pravděpodobně nadýchal výfukových zplodin a upadl do bezvědomí. Po nějaké době ho šla žena hledat a našla ho ležet bezvládně pod schody ve sklepě. Zavolala ihned na linku 155, přivolala pomoc a zřejmě se snažila muže vytáhnout ze sklepa. Přitom se ale sama nadýchala zplodin a upadla do bezvědomí. Poté oba nalezli přivolaní policisté a ze zamořených prostor sklepa ženu i muže vynesli. Elektrocentrála nebyla v době jejich příjezdu již v činnosti.

Psa následně převzala do péče starostka obce. Dům policisté zajistili.

Ohledání a zadokumentování místa provedl kriminalistický technik. Policisté v současné době případ dále šetří, zjišťují příčinu a veškeré okolnosti, za kterých k události došlo.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 30 Duben 2013 12:41