Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 29. dubna
Stíny 29. dubna PDF Tisk Email
Pondělí, 29 Duben 2013 00:00

Ukradl sto litrů slivovice

Policisté pátrají po pachateli, který odcizil v obci Rudíkov sto litrů domácí slivovice. V noci ze čtvrtka 25. dubna na pátek vnikl na pozemek u domu a dále se dostal do samostatně stojícího nezajištěného sklepa. Pachatel z něho odcizil šest desetilitrových demižonů a čtyřicet lahví se slivovicí. Krádeží vznikla majiteli škoda přes pětadvacet tisíc korun. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

 

Srna nepřežila

Dne 27. dubna v 23:15 hodin došlo na silnici I/38 u obce Litohoř k dopravní nehodě. Čtyřiašedesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia jel ve směru od Znojma. Náhle mu do jízdní dráhy z pravé strany vběhla srna. Řidič již nestačil pro velmi krátkou vzdálenost zastavit a došlo ke střetu se srnou. Ta zůstala ležet usmrcena na místě.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku ke zjištění alkoholu s negativním výsledkem. Škodu, vzniklou při dopravní nehodě, odhadli policisté na téměř 25.000 korun. Usmrcenou srnu odevzdali policisté místnímu mysliveckému sdružení.

 

Řidič se snažil utéct
Ve čtvrtek 25. dubna zastavili policisté před devátou hodinou večer v Kralicích nad Oslavou na ulici Nádražní vozidlo Rover. Ihned po zastavení řidič vystoupil a z místa začal utíkat. Policisté za mužem okamžitě vyběhli a po přibližně stech metrech ho dostihli. Řidiče přivedli zpátky k vozidlu. Zjistili, že se jedná o čtyřicetiletého muže, který má od ledna letošního roku uložen soudem mimo jiné trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do začátku roku 2016. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Policisté muže zadrželi a převezli ho na obvodní oddělení. Následně mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Po provedení nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 30 Duben 2013 12:40