Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 24. dubna
Stíny 24. dubna PDF Tisk Email
Středa, 24 Duben 2013 05:48

Pátrají po pachateli vloupání
Policisté pátrají po pachateli, který se v březnu v obci Koněšín vloupal do domu a pokusil se vniknout do budovy obecního úřadu. V noci z neděle 24. března na pondělí vypáčil okno domu a vnikl do části objektu, která slouží jako restaurační zařízení. Pachatel v prostorách pohostinství odcizil notebook, fotoaparát, peníze a dámskou kabelku s peněženkou. V peněžence byly uložené osobní doklady, platební karta, finanční hotovost a další věci. Krádeží způsobil pachatel škodu přes jedenáct tisíc korun. Další škoda přibližně 500 korun vznikla poškozením okna. Dále se pachatel pokusil vloupat ještě do budovy obecního úřadu. Mříž před vchodem do budovy poškodil, ale neotevřel. Škoda přibližně 200 korun tak vznikla pouze poškozením zámku a mříže. Ihned poté co policisté přijali oznámení o vloupání, začali případ okamžitě prověřovat a pátrat po pachateli.

Provedli ohledání a zadokumentování místa činu, kriminalistický technik zajistil stopy, dále policisté provedli v lokalitě šetření. Odcizenou kabelku se i s částí věcí následně podařilo nalézt v katastru obce Vladislav. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání tří přečinů, a to krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Na základě dalšího provedeného šetření policisté mimo jiné zjistili, že se pachatel v pondělí 25. března opakovaně pokusil prostřednictvím odcizené platební karty před půl šestou ráno vybrat u bankomatu v Brně na ulici Křenová finanční hotovost. Peníze se mu takto získat nepodařilo, při neoprávněném výběru ho ale zachytilo záznamové zařízení.
Policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při pátrání po pachateli. Žádáme občany, kteří osobu na fotografiích poznají nebo by mohli poskytnout informace směřující k dopadení pachatele krádeže, aby se přihlásili na tísňové lince 158.


Pěkní ptáčci zlodějíčci
Policisté Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou zadrželi tři muže, kteří jsou podezřelí z krádeže chovného ptactva v obci na Náměšťsku. V neděli 21. dubna přijali policisté před půl jednou v noci oznámení od muže, který uvedl, že na zahradě přistihl při krádeži pachatele. Do obce vyjela okamžitě policejní hlídka. Na místě policisté zadrželi tři podezřelé muže ve věku mezi dvaadvaceti a šestatřiceti lety. Provedeným šetřením zjistili, že pachatelé před půlnocí vnikli na oplocenou zahradu u rodinného domu s cílem odcizit chovné ptactvo. Pět zvířat dali do předem připravených pytlů a chtěli je odvézt. Při krádeži byli pachatelé ale přistiženi a poté přivolanou policejní hlídkou zadrženi. Čtyři kusy ptactva v hodnotě devět tisíc korun byly vráceny zpět do voliéry, jeden kus v důsledku jednání pachatelů uhynul a majiteli tak vznikla škoda tři tisíce korun. Všechny tři zadržené muže policisté převezli na obvodní oddělení a byli umístěni do policejních cel. Místo činu ohledal a zadokumentoval kriminalistický technik, který zároveň zajistil stopy. Dále při provedeném šetření policisté zjistili, že pachatelé poškodili na zahradě ještě ochrannou síť pro ptactvo, do které zapletli uhynulého krkavcovitého ptáka. Na pozemku byla také nalezena kovová past a uhynulé ptactvo, které nepatřilo poškozenému. Na základě dosavadního prověřování vyplynulo, že uhynulá zvířata s sebou pachatelé přivezli. Ptactvo jednomu z pachatelů uhynulo již před krádeží a tímto způsobem ho chtěl vyměnit za živé. Na pozemku pak vše rozmístili s cílem zakrýt spáchanou krádež. Případ policisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody.

 

Opilý v nemocnici

V pondělí 22. dubna přijali policisté po půl sedmé večer na tísňové lince 158 oznámení od ženy, která uvedla, že v Třebíči na Komenského náměstí je u semaforu muž, který se nemůže postavit.  Na místo vyjela policejní hlídka. V době příjezdu policistů již byla u muže, který ležel na chodníku u autobusového nádraží, zdravotnická záchranná služba. Policisté zjistili, že se jedná o čtyřicetiletého muže ve značně podnapilém stavu. Zdravotníci ho převezli do nemocnice s podezřením na intoxikaci alkoholem. Dechovou zkoušku nebylo možné u muže provést.


Jana Kroutilová 

 

 

Aktualizováno Čtvrtek, 25 Duben 2013 06:38