Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. dubna
Stíny 15. dubna PDF Tisk Email
Pondělí, 15 Duben 2013 06:34

Ženu zavalil kmen

V pátek 12. dubna se vážně zranila žena, kterou zavalil kmen. Oznámení o jejím zranění přijali policisté po čtvrté hodině odpoledne a okamžitě do obce na Třebíčsku vyjeli. Zraněnou jednačtyřicetiletou ženu přepravil s podezřením na středně těžké poranění do brněnské nemocnice vrtulník zdravotnické záchranné služby. Policisté provedli šetření, místo ohledal a zadokumentoval kriminalistický technik. Policisté zjistili, že v odpoledních hodinách před domem žena ještě s dalšími rodinnými příslušníky zpracovávala dřevo. Z vrcholu naskladněného dřeva se uvolnil kmen, a když se žena snažila z hromady seskočit, upadla a kmen ji zavalil. Na základě dosavadního šetření policisté nezjistili na zranění ženy zavinění cizí osoby.

 

Opilí řidiči

Ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý devětadvacetiletý muž, kterého policisté přistihli v sobotu 13. dubna opilého při řízení vozidla. Před devátou hodinou večer zastavila policejní hlídka vozidlo Peugeot na ulici Zákostelní. Řidič byl zjevně pod vlivem alkoholu. Policisté u něho provedli dechové zkoušky, při kterých naměřili hodnoty 2,42 a následně 2,2 promile alkoholu.

Policisté opilému řidiči další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Případ dále prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu.

O řidičský průkaz přišel také dvacetiletý řidič, který řídil automobil pod vlivem alkoholu v neděli 14. dubna v Třebíči. Policisté ho zastavili po čtvrté hodině ráno na ulici Eliščina. Při dechové zkoušce policisté naměřili řidiči hodnotu 0,7 promile alkoholu. Další jízdu mladému muži zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Řidič je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku.

Téměř dvě promile alkoholu policisté naměřili u řidiče, který řídil vozidlo VW Touran v neděli 14. dubna v Třebíči. Před šestou hodinou ráno ho policisté zastavili na ulici Chlumeckého. U řidiče, který byl zjevně pod vlivem alkoholu, naměřili při dechové zkoušce hodnotu 1,66 promile alkoholu. Řidičský průkaz mu policisté zadrželi a v další jízdě již nesměl pokračovat. Třiatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Vloupání do budovy polikliniky

Policisté pátrají po pachateli, který se v Třebíči vloupal do budovy polikliniky. V noci z pátku 12. dubna na sobotu vnikl po přelezení oplocení do zadního traktu pozemku objektu na ulici Vltavínská. Po drátu uzemnění bleskosvodu vyšplhal na nižší zastřešení budovy a poté se po vypáčení okna dostal do ordinace, kterou prohledal. V objektu dále vypáčil další dveře a prohledal další místnosti. Pachatel odcizil v ordinacích a provozovně finanční hotovost, brýlové obroučky, kompletní brýle, divadelní kukátka a pouzdra na brýle. Škoda, která vznikla krádeží a poškozením v současné době ještě není vyčíslena. Po oznámení vloupání na místo vyjeli policisté a kriminalistický technik, který provedl na místě činu ohledání a zajistil stopy. Policisté provedli v budově a v jejím okolí důkladné šetření. Případ prověřují pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a poškození cizí věci.

Jana Kroutilová 

Aktualizováno Úterý, 16 Duben 2013 06:18