Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. dubna
Stíny 12. dubna PDF Tisk Email
Pátek, 12 Duben 2013 00:00

Opilý řidič

Ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý pětašedesátiletý muž. Ve středu 10. dubna ho policisté přistihli při řízení vozidla pod vlivem alkoholu. Po deváté hodině dopoledne jel řidič v automobilu Opel Astra  v Třebíči od ulice Velkomeziříčská na ulici Míčova, kde ho zastavila policejní hlídka. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 1,07 promile alkoholu. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu 0,92 promile alkoholu v dechu. Policisté opilému řidiči další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz.
 

Vozidlo zaklíněno pod mostem

Ve středu 10. dubna jel po deváté hodině dopoledne řidič nákladního vozidla Iveco po ulici Znojemská v Třebíči. Nerespektoval dopravní značku zakazující vjezd vozidel, jejichž výška přesahuje tři metry, a horní částí vozidla zachytil o kovovou konstrukci železničního mostu.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které u něho požití alkoholu vyloučili. Na vozidle vznikla předběžně vyčíslená škoda šedesát tisíc korun. Padesátiletému řidiči nákladního vozidla policisté za spáchaný dopravní přestupek uložili blokovou pokutu.

Vozidlo zůstalo po nehodě pod mostem zaklíněné. Provoz na místě řídili policisté a strážníci městské policie kyvadlově volným jízdním pruhem pro osobní vozidla. Nákladní vozidla a autobusy odkláněli na objízdné trasy. Provoz se podařilo plně obnovit po jedenácté hodině dopoledne.

 

Při havárii se zranily dvě dívky

V úterý 9. dubna havaroval v obci Udeřice osmnáctiletý řidič vozidla Škoda, při nehodě se zranily dvě spolujezdkyně. Řidič jel před osmou hodinou večer ve směru jízdy na obec Bačice. Na kraji obce vjel s vozidlem na krajnici, poté strhnul řízení do protisměru, kde dostal smyk a následně s automobilem havaroval v silničním příkopu. Při dopravní nehodě se ve vozidle zranily dvě spolucestující ve věku osmnáct a sedmnáct let. Obě dívky byly převezeny na ošetření do třebíčské nemocnice. Na vozidle vznikla při nehodě škoda přibližně čtyřicet tisíc korun. Provedenou dechovou zkouškou policisté u řidiče požití alkoholu vyloučili. Dopravní nehodu policisté šetří.



Jana Kroutilová

Aktualizováno Sobota, 13 Duben 2013 07:45