Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. března
Stíny 30. března PDF Tisk Email
Sobota, 30 Březen 2013 07:18

Přišel o řidičák kvůli pití

O řidičský průkaz přišel řidič, který v pátek 29. března jel v automobilu VW Transporter v obci Kněžice pod vlivem alkoholu. Policisté vozidlo zastavili po šesté hodině ráno. U řidiče provedli dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 0,32 promile alkoholu, opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu 0,27 promile alkoholu v dechu. Řidič přiznal, že alkohol požíval předchozí den ve večerních hodinách. Další jízdu policisté podnapilému muži zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Pětapadesátiletý muž je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku.

 

Napadl manželku, syna i jeho přítelkyni

Ve čtvrtek 28. března přijali policisté po jedenácté hodině v noci na tísňové lince 158 oznámení od dívky, která žádala o okamžitý příjezd hlídky do bytu domu v Třebíči, kde došlo k fyzickému napadení. Na místo ihned vyjela policejní hlídka. V bytě policisté nalezli opilého muže, který napadal svoji manželku a další členy domácnosti.

Policisté útočníkovi okamžitě zabránili v dalším napadání, provedli u něho dechovou zkoušku, při které jednapadesátiletému muži naměřili hodnotu 2,04 promile alkoholu. Dále policisté provedli šetření a zjistili, že opilý muž v bytě nejprve slovně a poté i fyzicky napadl svoji manželku, ženě přiběhl z vedlejšího pokoje na pomoc jejich osmnáctiletý syn se svojí přítelkyní, a začal matku aktivně bránit. Opilý muž poté fyzicky napadl i přítelkyni svého syna a synovi vyhrožoval. Dalšímu násilnému jednání opilého muže poté zabránila přivolaná policejní hlídka. Policisté podezřelého zajistili a eskortovali ho na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění muže převezli na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů. Násilníka policisté vykázali ze společného obydlí a jeho okolí na deset dní. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování. Případ policisté dále prověřují.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 02 Duben 2013 14:12