Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 25. března
Stíny 25. března PDF Tisk Email
Pondělí, 25 Březen 2013 00:00

Vloupání do vozidla

Policisté pátrají po pachateli, který se v Třebíči vloupal do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia. V noci ze čtvrtka 21. března na pátek stál automobil před domem na ulici Hálkova. Pachatel se do vozidla vloupal a odcizil z něho vestavěnou navigaci s autorádiem a CD. Majiteli vozidla vznikla předběžně vyčíslená škoda téměř sedmdesát tisíc korun. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

 

Střelil se sám?

V neděli 24. března přijali policisté před polednem oznámení o nalezení muže se střelným poraněním v obci na Třebíčsku. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. U domu, kde k události došlo, již zasahovala zdravotnická záchranná služba. Těžce zraněný muž byl letecky transportován do brněnské nemocnice.

Policisté provedli šetření a zjistili, že muž byl nalezen v garáži u domu blízkým příbuzným, který zraněnému okamžitě poskytl pomoc a přivolal zdravotnickou záchrannou službu. Policisté zjistili totožnost zraněného, jedná se o čtyřiačtyřicetiletého muže. Prověřování případu převzali třebíčští kriminalisté. Kriminalistický technik provedl ohledání a zadokumentování místa a zajistil stopy. Kriminalisté zajistili krátkou střelnou zbraň a nábojnici, které ležely na místě, kdy byl nalezen zraněný muž. Na základě dosavadního šetření policisté nezjistili, že by na zranění muže nesla vinu cizí osoba. Veškeré okolnosti, za kterých ke zranění došlo, kriminalisté dále zjišťují a prověřují.

 

Řidiči pod vlivem

Ze spáchání trestného činu je podezřelý řidič, kterého policisté přistihli opilého při řízení vozidla v pátek 22. března v Třebíči. Po jedenácté hodině dopoledne jel od ulice Jelínkova na ulici M. Majerové, kde automobil Škoda Octavia zastavila policejní hlídka. U devětatřicetiletého řidiče, který byl zjevně opilý, provedli policisté dechovou zkoušku a muži naměřili hodnotu 2,46 promile alkoholu. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu 2,47 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiči další jízdu zakázali a na místě opilému muži zadrželi řidičský průkaz. Je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Pod vlivem alkoholu řídil v pátek 22. března v Třebíči vozidlo také devětačtyřicetiletý řidič. Policisté ho zastavili v automobilu Fiat Punto po jedné hodině odpoledne na ulici Znojemská. U řidiče provedli dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 0,33 promile alkoholu. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu 0,18 promile alkoholu v dechu. Řidič přiznal, že požíval alkohol v nočních hodinách. Další jízdu mu policisté zakázali. V nemocnici se podrobil lékařskému vyšetření, při kterém mu byla odebrána krev. Muž je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 27 Březen 2013 06:50