Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 24. března
Stíny 24. března PDF Tisk Email
Neděle, 24 Březen 2013 07:22

Pátrají po pachateli krádeže prasat

Policisté pátrají po pachateli, který odcizil na farmě Heraltice dvě prasata. V noci z pátku 15. března na sobotu vnikl do objektu zemědělského družstva. Pachatel se vloupal do budovy výkrmny prasat, kde na místě porazil a následně odcizil dvě prasata, každé o váze přibližně pětasedmdesát kilogramů. Oznámení o krádeži přijali policisté v sobotu ráno a začali případ okamžitě prověřovat. Zjistili, že podezřelého muže se podařilo zachytit záznamovým zařízením. Případ policisté dále prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Krádeží vznikla předběžně vyčíslená škoda osm tisíc korun.

Žádáme občany, kteří znají totožnost muže na fotografii nebo by mohli poskytnout policistům informace směřující k jeho dopadení, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

 

Útočníkem amnestovaný

Policisté prověřují fyzické napadení, ke kterému došlo ve čtvrtek 21. března v Třebíči. Po půl deváté večer přijali na tísňové lince 158 oznámení, že na ulici Soukenická u mostku, který vede přes potok, kope nějaký kluk do dalšího člověka ležícího na zemi.

Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Policisté po příjezdu nalezli pouze zraněného osmnáctiletého muže, kterému ihned poskytli pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Dále získali popis útočníka a začali po podezřelém okamžitě v lokalitě pátrat. Zraněného mladíka zdravotníci převezli na ošetření do nemocnice. Během několika minut policisté pachatele vypátrali na nedaleké ulici a zadrželi ho. Podezřelý muž pro policisty nebyl neznámý, již v minulosti se dopouštěl násilného jednání a dále se jedná o osobu, která byla na začátku roku amnestována. Dvacetiletého muže policisté převezli na obvodní oddělení. Zadržený muž byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 1,04 promile alkoholu.

Na základě dosavadního šetření policisté zjistili, že útočník napadeného opakovaně bil pěstmi a kopal. Útok pokračoval i poté co mladík upadl a v době, kdy se pokoušel vstát.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Případ policisté dále prověřují.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 26 Březen 2013 07:16