Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. března
Stíny 21. března PDF Tisk Email
Čtvrtek, 21 Březen 2013 00:00

Ohrožoval družku nožem

Třebíčští policisté vykázali ze společného obydlí muže, který ohrožoval svoji družku v bytě panelového domu v Třebíči. V pondělí 18. března přijali na tísňové lince 158 před třetí hodinou odpoledne oznámení od ženy, která uvedla, že jí v bytě ohrožoval její přítel, ona před ním utekla. Na příjezd policejní hlídky počkala před domem. Policisté zjistili, že muž měl v bytě ženu ohrožovat nožem, přitom jí vyhrožoval usmrcením a žena tak měla strach o svůj život a zdraví. Čtyřiačtyřicetiletého muže zadrželi a převezli na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů. Žena byla převezena na vyšetření do nemocnice. Policisté provedli na místě činu ohledání, zadokumentování a zajistili stopy. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vydírání spáchaného se zbraní. Dále na základě vyhodnocení všech zjištěných skutečností rozhodli policisté o vykázání muže ze společného obydlí a jeho blízkého okolí na dobu deseti dnů. Po provedení nezbytných procesních úkonů byl muž ze zadržení propuštěn.

 

Maření výkonu rozhodnutí

Ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelý pětačtyřicetiletý muž z Třebíčska. Na konci minulého týdne ho policisté dopoledne zastavili ve vozidle Mazda v obci Nové Syrovice. Při silniční kontrole řidič nepředložil řidičský průkaz. Policisté zjistili, že mu byl v dubnu roku 2010 vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu jednoho roku.

Řidičský průkaz byl muži zadržen. Policisté ho převezli na obvodní oddělení k podání vysvětlení. Dále zjistili, že po skončení uloženého zákazu řízení muž neprokázal zákonem stanovenou odbornou a zdravotní způsobilost k vrácení řidičského oprávnění. Je tak podezřelý ze spáchání trestného činu.

 

Pomohli zraněnému muži

Ve středu 20. března nalezla policejní hlídka před půl druhou v noci v Třebíči na ulici Nádražní zraněného muže. Ležel na sněhu a měl tržnou ránu na hlavě. Policisté okamžitě zraněnému poskytli pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Šestapadesátiletý muž uvedl, že uklouznul na namrzlém chodníku a upadnul. Při pádu se poranil na hlavě. Zdravotníci muže převezli na ošetření do nemocnice.

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Neděle, 24 Březen 2013 07:30