Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 28. února
Stíny 28. února PDF Tisk Email
Čtvrtek, 28 Únor 2013 00:00

Vypátrali hledaného muže

V úterý 26. února se policistům podařilo vypátrat osobu, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Před třetí hodinou odpoledne podezřelého muže nalezli na ulici Veverkova v Moravských Budějovicích. Policisté muže zkontrolovali a zjistili, že se jedná o jednačtyřicetiletého muže, na kterého byl na začátku února vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Hledaného zadrželi a převezli na obvodní oddělení, následně policisté muže eskortovali do brněnské věznice.

 

Oznámil, že ublíží tchýni

V úterý 26. února přijali policisté před desátou hodinou večer na tísňové lince 158 oznámení od muže, který řekl, ať za ním rychle přijede policie, že ublíží tchýni. Do obce u Moravských Budějovic vyjela okamžitě policejní hlídka. V obci si policisté všimli podezřelého muže, který když hlídku uviděl, začal utíkat. Policisté muže dostihli.

Byl zjevně pod vlivem alkoholu, agresivní a s policejní hlídkou nespolupracoval. Policisté na základě provedeného šetření zjistili, že se jedná o muže, který případ oznámil. Dále provedenou kontrolou zjistili, že žena, kterou uvedl, že jí ublíží, je v pořádku. Na místo dále přišel syn podezřelého, který začal policejní hlídku slovně napadat a je tak podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Podezřelého třiačtyřicetiletého muže policisté zajistili a převezli na obvodní oddělení k podání vysvětlení. Je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.

 

Opilý byl muž i napadená žena

V úterý 26. února přijali policisté po osmé hodině večer oznámení od dívky, která uvedla, že ji i její matku napadá opilý otec. Do domu v Hrotovicích okamžitě vyjela policejní hlídka. V bytě policisté nalezli opilého muže a ženu, která byla rovněž pod vlivem alkoholu. Přítomna byla na místě dále mladistvá dívka. Policisté provedli opatření, aby již k žádnému napadání nedocházelo. Dále provedli šetření a zjistili, že manželé nejprve společně konzumaci alkohol a poté muž slovně a fyzicky ženu napadl. Žena neměla zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření. Policisté provedli u devětačtyřicetiletého muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,05 promile alkoholu, u ženy zjistili hodnotu 1,45 promile alkoholu v dechu. Policisté převezli oba na obvodní oddělení. Napadení šetří jako přestupek proti občanskému soužití. O případu dále informovali orgán sociálně právní ochrany dětí. Případ policisté dále šetří.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Čtvrtek, 28 Únor 2013 22:20