Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 23. února
Stíny 23. února PDF Tisk Email
Sobota, 23 Únor 2013 08:03

Zloděje rychle dopadli

Policistům se podařilo dopadnout pachatele, který odcizil  v obci Zašovice z vozidla peněženku. V úterý 19. února přijali na tísňové lince 158 po jedenácté hodině v noci oznámení od občana, který uvedl, že viděl z okna domu, jak se pachatel vloupal do zaparkovaného vozidla a poté utekl. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Policisté byli v obci velmi rychle a podařilo se jim podezřelého muže v lokalitě nalézt a zadržet. Dále provedli šetření a zjistili, že z vozidla Mazda, které stálo zaparkované před rodinným domkem, odcizil dámskou peněženku. Pachatel využil situace, že byl automobil odemčený. V peněžence měla její majitelka uložené osobní doklady a peníze. Zadrženého čtyřiačtyřicetiletého muže policisté umístili do policejní cely. Jednalo se o osobu, která byla již v minulosti za spáchanou trestnou činnost pravomocně odsouzena.
 

Krádež ovocných stromů

Policisté pátrají po pachateli, který pokácel v katastru obce Číměř patnáct ovocných stromů.

V době od pondělí 11. února do sobotního večera 16. února podél silnice od křižovatky Dolní Vilémovice směrem na Číměř pokácel jabloně a švestky. Stromy pachatel následně odvezl. Krádeží vznikla předběžně vyčíslená škoda osmnáct tisíc korun. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

 

Žena přes zábradlí ve třetím patře

Ve čtvrtek 21. února přijali policisté před půlnocí na tísňové lince 158 oznámení od občana, který uvedl, že vidí na balkónu domu ve třetím patře za zábradlím ženu, kterou drží za ruku muž. Na oznamovatele působila situace dojmem, že chce žena z balkonu skočit. K domu v Třebíči v části Horka-Domky okamžitě vyjela policejní hlídka. Po příjezdu policistů na místo již na balkoně nikdo nebyl. Na základě informací od oznamovatele policisté zjistili byt, kde mělo k události dojít. Nalezli v něm mladou ženu a muže. Policisté provedli šetření a zjistili, že žena je pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce jí naměřili hodnotu 0,98 promile alkoholu. Dále policisté zjistili, že žena po předchozí rozepři s mužem vyšla z bytu na balkón, přelezla zábradlí a poté stála na okraji balkónu za zábradlím, kterého se držela, muž vyšel na balkón za ní, chytl ji za ruku a poté jí pomohl přelézt zpět. Žena byla ve špatném psychickém stavu, zraněná nebyla. Policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která mladou ženu převezla do léčebného zařízení.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 25 Únor 2013 11:49