Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 13. února
Stíny 13. února PDF Tisk Email
Středa, 13 Únor 2013 08:07

Policisté dopadli pachatele, kteří se vloupali do chaty

Třebíčští policisté dopadli pachatele, kteří se vloupali do rekreační chaty a poté v ní přespávali. Na konci minulého týdne přijali policisté po osmé hodině večer oznámení od muže, který uvedl, že má podezření na vloupání do chaty, která se nachází v zahradní kolonii Skalka v Třebíči. Objekt nesl stopy násilného vniknutí. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Oznamovatel vyčkal na její příjezd u chaty. Po příjezdu na místo policisté provedli zákrok a rekreační chatu zkontrolovali. V objektu nalezli dva podezřelé muže, oba byli pod vlivem alkoholu. Policisté oba pachatele zadrželi a převezli na obvodní oddělení. Jednalo se o muže ve věku sedmačtyřicet a devětačtyřicet let, kteří policistům nebyli neznámí.

Oba byli v minulosti již za spáchání majetkové trestné činnosti opakovaně pravomocně odsouzeni. U pachatelů policisté provedli dechové zkoušky, při kterých u mužů naměřili hodnoty 2,38 a 2,78 promile alkoholu. Oba opilé pachatele policisté eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Následně oba muže převezli na obvodní oddělení k provedení nezbytných úkonů. Na základě provedeného prověřování policisté zjistili, že podezřelí muži se do rekreační chaty vloupali už ve čtvrtek 7. února, a to po vykopnutí vchodových dveří. V chatě měli v úmyslu přespat, nic prohledávali ani neodcizili. Majiteli tak vznikla škoda ve výši 3 500 korun poškozením dveří. Policejní inspektor sdělil oběma mužům podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Krádež v lomu

Policisté pátrají po pachateli, který se dopustil krádeže v lomu v katastru obce Příštpo. V době od nedělního večera 10. února do pondělního rána se vloupal do areálu lomu, kde pachatel odcizil dva patkové motory v celkové hodnotě šedesát tisíc korun. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

 

Policisté zajistili opilého muže

V úterý 12. února po půlnoci byli policisté přivoláni do zábavního podniku na ulici Třebíčská v Náměšti nad Oslavou, kde měl dle přijatého oznámení ležet opilý muž. Muž nebyl schopen samostatné chůze a při pokusech vstát padal. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,42 promile alkoholu. Opilého šestadvacetiletého muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

 

Vloupání do vozidla

Policisté pátrají po pachateli, který se v Jaroměřicích nad Rokytnou vloupal do vozidla a odcizil věci v hodnotě přibližně sto tisíc korun. Ke krádeži došlo v době od nedělní jedenácté hodiny dopoledne 10. února do pondělního rána. Vozidlo Fiat Ducato stálo zaparkované na zahradě domu na ulici Ke Spravedlnosti. Pachatel se vloupal do nákladového prostoru automobilu a odcizil z něho různé elektrické ruční nářadí. Odnesl si bourací kladivo, úhlové brusky, aku vrtačku, svářečky na plasty, řezač závitů a další. Dále pachatel odcizil větší množství ručního nářadí jako např. klíče, nůžky, kleště, šroubováky, kladiva. Škoda, kterou krádeží způsobil, byla předběžně vyčíslena na sto tisíc korun. Další škoda vznikla poškozením vozidla. Případ prověřují třebíčští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pátek, 11 Listopad 2022 09:55