Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 5. února
Stíny 5. února PDF Tisk Email
Úterý, 05 Únor 2013 08:27

Ustlal si v čekárně vlakového nádraží

V sobotu 2. února přijali policisté po třetí hodině odpoledne oznámení, že ve vestibulu vlakového nádraží v Třebíči na ulici Nádražní se nachází opilý muž, který ostatní slovně napadá. Na místo vyjela policejní hlídka. V čekárně spal na podlaze muž, který byl opilý, budil veřejné pohoršení a odmítal prostor opustit. Policisté šestadvacetiletého muže zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 1,5 promile alkoholu v dechu. Policisté muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.

 

Herny by měli zavřít

V sobotu 2. února provedli policisté kontrolu zábavních podniků v Třebíči. Po deváté hodině večer nalezli v herně na ulici Znojemská podnapilého čtrnáctiletého chlapce. Nezletilému naměřili při dechové zkoušce hodnotu 0,35 promile alkoholu. Chlapce následně předali rodičům. Policisté dále zjišťují, kdo požití alkoholu osobě mladší osmnácti let umožnil a dopustil se tak přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.

Dalšího podnapilého mladistvého policisté nalezli po desáté hodině večer. V podniku na Komenského náměstí byla sedmnáctiletá dívka, které při dechové zkoušce naměřili hodnotu 0,36 promile alkoholu. Policisté provedli šetření a zjistili, že konzumaci alkohol umožnil mladistvé její přítel. Mladý muž se tak dopustil přestupku, za který mu policisté uložili blokovou pokutu.

 

Opilý řidič

V neděli 3. února přistihli policisté v Třebíči při jízdě vozidlem opilého řidiče. Po osmé hodině večer jel po ulici Hrotovická ve směru od ulice Spojovací v automobilu Škoda Fabia. Policisté provedli u čtyřiačtyřicetiletého řidiče dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 1,15 promile alkoholu. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu 1,35 promile alkoholu v dechu. Policisté další jízdu opilému řidiči zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Dále se muž podrobil lékařskému vyšetření, při kterém mu byla odebrána krev. Je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 06 Únor 2013 22:48