Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Dopadli pachatele vloupání
Dopadli pachatele vloupání PDF Tisk Email
Sobota, 26 Leden 2013 07:23

Třebíčským kriminalistům se podařilo velmi rychle objasnit vloupání do čerpací stanice v obci Rudíkov. Pachatelé byli dopadeni po přibližně půl hodině od spáchání krádeže. „Vozidlo s trojicí podezřelých mužů zastavila policejní hlídka ve Velkém Meziříčí,“ řekl npor. Mgr. Josef Vodák, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, kriminalistům se podařilo zajistit i všechny odcizené věci, které tak mohou být předány zpět jejich majiteli. Pachatelé ve věku mezi sedmadvaceti a pětatřiceti lety byli obviněni ze spáchání dvou trestných činů spáchaných ve spolupachatelství. Všichni tři obvinění byli již v minulosti za spáchání majetkové trestné činnosti pravomocně odsouzeni.

Ve středu 23. ledna přijali policisté před půlnocí na tísňové lince 158 oznámení o vloupání do čerpací stanice v obci Rudíkov. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Policisté provedli šetření a zjistili, že je rozbitá skleněná výplň vstupních dveří do prodejny, ze které byly odcizeny cigarety různých značek včetně stojanů.

Na místo vyjeli také kriminalisté a policejní psovod. Kriminalistický technik provedl ohledání a zadokumentování místa činu a zajistil stopy. Policisté zjistili, že se u čerpací stanice pohybovalo v době vloupání bílé dodávkové vozidlo Renault. Informace byla cestou integrovaného operačního střediska předána všem policejním hlídkám, které se okamžitě zaměřili na kontrolu vozidel v dotčené lokalitě. Před půl jednou v noci zastavili velkomeziříčští policisté ve Velkém Meziříčí na ulici Karlov podezřelé vozidlo Renault Master, které odpovídalo zjištěnému popisu. Policisté provedli kontrolu automobilu, ve kterém se nacházeli tři muži. U řidiče policisté zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění. Ve vozidle nalezli odcizené cigarety. Všechny tři muže policisté zadrželi a převezli na obvodní oddělení. Podezřelí muži byli umístěni do policejních cel. Dále provedli policisté kontrolu úseku silnice vedoucí od obce Rudíkov do Velkého Meziříčí za účelem pátrání po dalších odcizených věcech, které mohli pachatelé při jízdě odhodit. U obchvatu nalezli odhozené odcizené stojany na cigarety. „Dále jsme ve vozidle nalezli a zajistili ocelovou palici, kterou pachatelé použili při vloupání,“ řekl npor. Josef Vodák.

Na základě provedeného prověřování kriminalisté zjistili, že se pachatelé ve středu před půlnocí vloupali do čerpací stanice. Železnou palicí rozbili spodní část vstupních dveří do prodejny, otvorem vlezli dovnitř a odcizili cigarety různých značek včetně pořadačů v hodnotě téměř devatenáct tisíc korun. Další škoda vznikla poškozením dveří. Krádež trvala pouze několik minut a poté pachatelé okamžitě ve vozidle odjeli. Poté byl případ oznámen policii a policisté začali po pachatelích pátrat. Po přibližně půl hodině byli policejní hlídkou dopadeni.

Kriminalisté shromáždili důkazní prostředky a následně policejní komisař zahájil trestní stíhání tří mužů ve věku sedmadvacet, čtyřiatřicet a pětatřicet let. „Všichni tři byli obviněni ze spáchání přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci. Jedná se o muže, kteří již za spáchání majetkové trestné činnosti byli v minulosti pravomocně odsouzeni,“ dodal npor. Josef Vodák. Po provedení procesních úkonů byli obvinění muži ze zadržení propuštěni. Odcizené věci kriminalisté předají zpět jejich majiteli. Řízení vozidla jedním z pachatelů, který nevlastní řidičské oprávnění, policisté dále šetří.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Neděle, 27 Leden 2013 22:57