Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. ledna
Stíny 22. ledna PDF Tisk Email
Úterý, 22 Leden 2013 00:00

Řidiči pod vlivem alkoholu

V neděli 20. ledna kontrolovali policisté po druhé hodině v noci v Třebíči vozidlo Ford Fiesta. Automobil zastavili na ulici Demlova. U osmačtyřicetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku, při které muži naměřili hodnotu 0,41 promile alkoholu. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu 0,44 promile alkoholu v dechu. Řidič přiznal, že před jízdou pil pivo. Další jízdu mu policisté zakázali a na místě muži zadrželi řidičský průkaz. Je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku.

Dalšího řidiče, který usedl za volant pod vlivem alkoholu, odhalili policisté v pondělí 21. ledna po jedné hodině v noci. Vozidlo Peugeot zastavili na ulici Zdislavina. U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 0,25 promile alkoholu. Další jízdu policisté čtyřiapadesátiletému muži zakázali, je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku.

 

Kradli v zemědělské společnosti

Třebíčští policisté dopadli dva pachatele, kteří se vloupali do areálu zemědělské společnosti v obci Budišov a odcizili zde kovový materiál. Odvézt a prodat se jim podařilo železný pásový dopravník, když se na místo vrátili ještě pro trubky, byli při útěku dopadení.

 

V pátek 18. ledna přijeli pachatelé po desáté hodině dopoledne k areálu zemědělské společnosti vozidlem Ford Escort s přívěsným vozíkem. Po přestřižení zámku na bráně se dostali do areálu. S vozidlem vjeli do budovy bývalého kravína, kde odcizili železnou část pásového dopravníku na chlévský hnůj o váze přibližně 670 kilogramů. Dopravník naložili na přívěsný vozík a poté odvezli do třebíčské výkupny surovin. Železný pásový dopravník prodali za částku přes tři tisíce korun. Kolem poledne si krádeže v objektu zemědělské společnosti všiml náhodně zaměstnanec, který případ oznámil policii. V té době se pachatelé s vozidlem do areálu vrátili a začali nakládat na přívěsný vozík ještě vodovodní trubky. Na vozík jich naložili šestnáct. Do objektu přišli zaměstnanci zemědělské společnosti, kteří pachatele vyrušili a ti z místa odjeli zadními vraty kravína, které vypáčili. V tu dobu k objektu přijela policejní hlídka, která se ve směru za ujíždějícími pachateli ihned vydala. Pachatelé s vozidlem nedaleko zapadli. Snažili se ještě trubky rychle vyložit, když ale uviděli přijíždějící policisty, začali z místa utíkat. Policisté oba pachatele postupně dostihli a zadrželi. Jednalo se o dva muže ve věku osmnáct a dvacet let. Oba zadržené muže policisté převezli na obvodní oddělení a umístili do policejní cely. Odcizené trubky převzal na místě oprávněný zástupce zemědělské společnosti. Odcizený železný pásový dopravník policisté ve výkupně surovin nalezli a zajistili. Pachatelé jej ale při krádeži znehodnotili. Odcizením dopravníku vznikla majiteli škoda přibližně šestašedesát tisíc korun. Policejní inspektor sdělil oběma zadrženým mužům podezření ze spáchání přečinu krádež. Oba již byli za spáchání majetkové trestné činnosti v minulosti pravomocně odsouzeni. Po provedení nezbytných úkonů byli oba mladí muži ze zadržení propuštěni.

 

Vloupání do rodinného domu

Policisté pátrají po pachateli, který se vloupal do rodinného domu v obci Hrotovice. V době od neděle 13. ledna do sobotního dopoledne 19. ledna vnikl na oplocenou zahradu domu na ulici 1. máje. Po rozbití okna se pachatel vloupal na verandu a po vypáčení dveří se dostal do obytné části domu. Odcizil paroží, a to jelena, muflona a srnce, dále lustr a lampu z paroží, kuchyňský robot, dětskou dřevěnou sedačku a další věci. Z garáže odcizil dvě pneumatiky. Krádeží způsobil pachatel celkovou škodu téměř sedmačtyřicet tisíc korun. Další škoda vznikla poškozením okna, dveří a rozbitím věcí v domě. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádež a porušování domovní svobody.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 23 Leden 2013 13:58