Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 11. ledna
Stíny 11. ledna PDF Tisk Email
Pátek, 11 Leden 2013 00:00

Vypátrali hledaného, přes zákaz řídil

Policistům se podařilo vypátrat muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání, a navíc řídil vozidlo, i když to má soudem zakázané. V úterý 8. ledna po třetí hodině odpoledne v Jemnici na ulici Velká Brána upoutalo pozornost policejní hlídky vozidlo Opel Corsa, které projelo rychle křižovatkou. Policisté za ním ihned vyjeli. Automobil našli odstavený a řidič v něm již nebyl. Na základě přibližného popisu řidiče, kterého si při průjezdu křižovatkou všimli, začali okamžitě po muži pátrat. Po necelé hodině řidiče, který se snažil před policisty ukrýt, nalezli na ulici Slavonická. Zjistili, že se jedná o sedmatřicetiletého muže, po kterém je vyhlášeno celostátní pátrání. Byl na něho v souvislosti s podezřením ze spáchání jiné trestné činnosti vydán souhlas se zadržením, muž se vyhýbá trestnímu řízení. Při kontrole dále policisté zjistili, že má muž navíc uložen soudem trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu pěti let. Muže zadrželi a převezli na obvodní oddělení. Následně mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Poté policisté zadrženého muže převezli na policejní oddělení v Třebíči, kde byl umístěn do cely. Po provedení nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn.

 

Mladý pod vlivem alkoholu

O řidičský průkaz přišel mladý řidič, který v úterý 8. ledna řídil vozidlo pod vlivem alkoholu. Po desáté hodině večer jel v automobilu VW Passat v Třebíči po ulici 9. května. Policisté vozidlo zastavili a provedli silniční kontrolu.

U dvaadvacetiletého řidiče naměřili při dechové zkoušce hodnotu 0,37 promile alkoholu, opakovaná zkouška ukázala hodnotu 0,47 promile alkoholu v dechu. Mladý řidič přiznal, že před jízdou pil pivo. Další jízdu policisté muži zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Řidič se dopustil dopravního přestupku, který policisté oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu.

 

Krádež benzínu z vozidla

Policisté pátrají po pachateli, který odcizil v Náměšti nad Oslavou ze zaparkovaného vozidla benzín. V době od konce prosince do středečního dopoledne 9. ledna na ulici Mjr. Šandery vyvrtal otvor do spodní části palivové nádrže vozidla Škoda Felicia. Pachatel odcizil přibližně dvacet litrů pohonných hmot. Krádeží benzínu vznikla majiteli škoda téměř 700 korun. Další škodu ve výši přibližně dva tisíce korun způsobil pachatel poškozením palivové nádrže. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Neděle, 13 Leden 2013 22:57