Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 10. ledna
Stíny 10. ledna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 10 Leden 2013 00:00

Kradli společně pšenici

Policisté velmi rychle objasnili krádež obilí, ke které došlo v zemědělském objektu v katastru obce na Hrotovicku.  Oznámení o odcizení téměř dvou a půl tuny pšenice z haly přijali v úterý 8. ledna. Hrotovičtí policisté začali okamžitě případ prověřovat. Podařilo se jim získat poznatek, že podezřelým by mohl být jeden ze zaměstnanců, jednalo se o dvaašedesátiletého muže. Muže policisté na obvodním oddělení vyslechli. Na základě provedeného prověřování a výslechu osob zjistili, že vloni v době od srpna do konce roku tento zaměstnanec umožnil opakovaně za úplatu dalšímu muži přijet vozidlem do zemědělského objektu a z haly postupně odvozit celkem 24 q potravinářské pšenice. Policisté zjistili, že druhým podezřelým je jednašedesátiletý muž, který poté odcizenou pšenici používal pro svoje další využití. Policejní inspektor sdělil oběma mužům podezření ze spáchání přečinu krádež, u staršího z nich spáchaného ve formě účastenství. Krádeží pšenice vznikla majiteli škoda téměř osmnáct tisíc korun.
 

Chytrácky odcizil rajčata

Ze spáchaní přečinu krádež je podezřelý dvacetiletý muž z Třebíčska. V pondělí 7. ledna byl kolem šesté hodiny večer v obchodním domě na ulici Brněnská v Třebíči.

V obchodě zvážil pouze část rajčat, po jejich zvážení dosypal do sáčku další rajčata. Poté zboží odnesl k pokladně. Pokladní následně zjistila, že množství rajčat neodpovídá zjevně etiketě na sáčku, kdy rozdíl v ceně proti skutečnému množství činil téměř padesát korun. Muž odcizené zboží vydal. Na místo byli přivoláni policisté. Zjistili, že se jedná o muže, který byl v minulosti již opakovaně pravomocně odsouzen. Policejní inspektor následně sdělil muži podezření ze spáchání přečinu krádež. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Sobota, 12 Leden 2013 09:13