Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 18. prosince
Stíny 18. prosince PDF Tisk Email
Úterý, 18 Prosinec 2012 08:11

Podnapilé sedmnáctky

V sobotu 15. prosince provedli policisté před desátou hodinou večer kontrolu v restauraci v obci Mohelno. V podniku nalezli dvě mladistvé dívky, které byly pod vlivem alkoholu.  Jednalo se o dívky ve věku sedmnácti let. Policisté jim při dechové zkoušce naměřili hodnoty 0,28 a 0,34 promile alkoholu. Provedeným šetřením zjistili, že alkohol mladistvým v restauraci podal číšník. Padesátiletý muž je tak podezřelý ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Obě podnapilé mladistvé dívky byly předány rodičům. O případu budou policisté informovat orgán sociálně právní ochrany dětí.

 

Řidiči zase pili

V sobotu 15. prosince přistihli policisté při řízení vozidla řidiče, který usedl za volant pod vlivem alkoholu. Před desátou hodinou večer zastavili v Třebíči na ulici Sucheniova vozidlo Škoda Fabia. U pětatřicetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 0,16 promile alkoholu. Požití alkoholu před jízdou muž přiznal. Další jízdu policisté podnapilému řidiči zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku.

 

Podnapilou řidičku odhalili policisté v sobotu 15. prosince také v obci Pocoucov. Po šesté hodině ráno zastavili vozidlo Citroën Saxo a třicetileté řidičce naměřili hodnotu 0,17 promile alkoholu. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu 0,27 promile alkoholu v dechu. I tato žena požití alkoholu před jízdou doznala. Další jízdu policisté podnapilé řidičce zakázali. Žena je podezřelá ze spáchání dopravního přestupku, který policisté oznámili k projednání správnímu orgánu.

 

Byl to hodně silný kuřák
Policisté pátrají po pachateli, který se vloupal do stánku na ulici Benešova v Třebíči. V době od pátečního odpoledne 14. prosince do neděle vypáčil vstupní dveře a vnikl do stánku, kde odcizil kartony i jednotlivé krabičky cigaret různých značek a padesát různých balení tabáku. Krádeží způsobil pachatel předběžně vyčíslenou škodu přes třicet tisíc korun. Další škoda vznikla poškozením dveří. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 19 Prosinec 2012 08:14