Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 11. prosince
Stíny 11. prosince PDF Tisk Email
Úterý, 11 Prosinec 2012 00:00

Opilého násilníka museli zajistit

V neděli 9. prosince vyjela policejní hlídka po čtvrté hodině v noci na ulici Nad Příhořím v Náměšti nad Oslavou, kde se dle přijatého oznámení měl nacházet opilý muž, který obtěžoval kolemjdoucí občany. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že pětadvacetiletý muž na ulici pokřikoval, rušil noční klid a obtěžoval náhodné kolemjdoucí. Poté vešel náhodně do jednoho z domů, kde pokřikoval a odmítal odtud odejít. Policisté ho vyzvali, aby svého protiprávního jednání zanechal, na což muž nereagoval. Byl velmi agresivní a vulgárními výrazy napadal občany v okolí i zasahující policejní hlídku. Policisté muže zajistili a odváděli ho ke služebnímu vozidlu. Agresivní muž kladl pasivní odpor a pokračoval ve svém stupňujícím se vulgárním chování. Policisté mu nasadili pouta a muže převezli na protialkoholickou záchytnou stanici do Jihlavy k vystřízlivění. Při dechové zkoušce byla muži naměřena hodnota 2,42 promile alkoholu. Je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.

 

Jeden podnapilý, další zdrogovaný

V sobotu 8. prosince odhalili policisté řidiče, který řídil v Moravských Budějovicích vozidlo pod vlivem alkoholu. Jel od ulice Znojemská ve směru na obec Lažínky. Policisté vozidlo Opel Astra zastavili po poledni. Při dechové zkoušce naměřili osmapadesátiletému řidiči hodnotu 0,49 promile alkoholu. Policisté muži další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Řidič je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku, který policisté oznámí k projednání správnímu orgánu.

 

Řidiče pod vlivem drog přistihli policisté při řízení vozidla v sobotu 8. prosince v Třebíči. Po desáté hodině večer zastavili automobil Škoda Favorit na ulici Vítězslava Nezvala. Při silniční kontrole řidič nepředložil řidičský průkaz. Dechová zkouška byla u dvaadvacetiletého muže negativní. Dále policisté provedli u řidiče test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na marihuanu. Policisté řidiči další jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání dopravních přestupků, které policisté oznámili k projednání správnímu orgánu.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 12 Prosinec 2012 08:02