Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9. prosince
Stíny 9. prosince PDF Tisk Email
Neděle, 09 Prosinec 2012 17:54

Z výtržnictví je podezřelý chlapec

Ve čtvrtek 6. prosince vyjížděli policisté po půl šesté večer na ulici Mládežnická v Třebíči, kde došlo k fyzickému napadení. Před vchodem do restauračního zařízení byl zraněný muž a dále se v okolí nacházel i podezřelý mladík. Zranění napadeného si nevyžádalo okamžité lékařské ošetření. Podezřelého mladíka, který byl navíc opilý, policisté zajistili.

Policisté provedli šetření a zjistili, že se oba muži potkali na ulici, kde mladík poškozené napadl nejprve slovně. Dále poškozený pokračoval před vchod do podniku, kde na něho sedmnáctiletý mladík zaútočil i fyzicky. Sedmadvacetiletého muže opakovaně udeřil pěstí. Napadenému přišli na pomoc další hosté podniku, kteří od něho útočníka odtlačili. Poté bylo napadení oznámeno policii. Policisté provedli u mladistvého chlapce dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 1,51 promile alkoholu. Podnapilého mladistvého převezli na obvodní oddělení, kde si ho následně převzali jeho rodiče. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Dále se také zabývají tím, kdo mladistvému požití alkoholu umožnil a dopustil se tak přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.

 

Dopadli pachatele vloupání

Třebíčským kriminalistům se podařilo velmi rychle dopadnout pachatele, který se vloupal do prodejny v obci Střítež. Zajistili také velkou část odcizených věcí, které následně předali zpět majiteli.

Oznámení o vloupání do prodejny přijali policisté ve středu 5. prosince před sedmou hodinou ráno. Na místo vyjeli policisté, kteří provedli šetření. Kriminalistický technik ohledal a zadokumentoval místo činu a zajistil stopy. Policisté zjistili, že k vloupání došlo v noci z úterý na středu, kdy pachatel rozbil kusem betonu skleněnou výplň vstupních dveří a vnikl do prodejny. Odcizil zboží v hodnotě přes dvacet tisíc korun. Poškozením dveří vznikla škoda přibližně tři tisíce korun.

Kriminalisté provedli rozsáhlé operativní šetření a dále vyhodnotili všechny informace získané při prověřování případu. Podařilo se jim vytipovat osobu podezřelou ze spáchání vloupání. Ve středu ve večerních hodinách policisté podezřelého muže vypátrali v Třebíči na ulici Modřinova. Měl u sebe v igelitových taškách část odcizeného zboží. Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu kriminalisté zadrželi a umístili do policejní cely. Odcizené zboží policisté zajistili a následně předali zpět majiteli.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmadvacetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání přečinu krádež. Jedná se o muže, který byl již v minulosti opakovaně pravomocně odsouzen. Vzhledem k tomu, že se v současnosti vyhýbal nástupu trestu odnětí svobody, kriminalisté ho po provedení nezbytných procesních úkonů eskortovali do věznice.
Muž je obviněn z toho, že se společně s dalším pachatelem vloupal do prodejny, kde odcizili množství různého zboží jako potraviny, cigarety a alkoholické nápoje. Odcizené věci si poté rozdělili. Informace k totožnosti druhého podezřelého muže kriminalisté mají a v současné době po něm pátrají.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 10 Prosinec 2012 16:56