Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 27. listopadu
Stíny 27. listopadu PDF Tisk Email
Úterý, 27 Listopad 2012 00:00

Byl ve špatném psychickém stavu

V pátek 23. listopadu přijali policisté po osmé hodině večer na tísňové lince 158 oznámení od muže, který byl ve velmi špatném psychickém stavu. Uvedl, že se nachází na zahradě domu v obci na Náměšťsku. Z obsahu jeho sdělení vyplynulo důvodné podezření, že by mohl ublížit sobě nebo někomu ve svém okolí. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Policisté u domu osmatřicetiletého muže nalezli. Byl pod vlivem alkoholu. Neměl zjevné zranění, nebyla u něho nalezena ani zbraň. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,28 promile alkoholu. Jednalo se o muže v tíživé životní situaci. Na místo policisté přivolali lékaře zdravotnické záchranné služby, který rozhodl o hospitalizaci muže v léčebném zařízení v Jihlavě, kam byl následně převezen.

 

Odcizil přes 120 kusů čokolád a bonbónů

V pátek 23. listopadu byl při krádeži v obchodním domě přistižen sedmatřicetiletý cizinec. Před polednem kradl v obchodně na ulici Znojemská v Třebíči. Z regálu vzal 84 kusů různých druhů čokolád Studentská pečeť a čtyřicet balení bonbónů.

Zboží v hodnotě přes 3 200 korun uschoval do batohu. S odcizenými cukrovinkami muž prošel prostorem pokladen, aniž by za zboží zaplatil. Poté ho zastavil pracovník ostrahy a na místo byli přivoláni policisté. Muž odcizené zboží vydal a policisté ho převezli na obvodní oddělení. Zjistili, že se jedná o sedmatřicetiletého cizince, který byl v polovině listopadu odsouzen za předchozí majetkovou trestnou činnost k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou do listopadu roku 2014. Policejní inspektor následně sdělil muži podezření ze spáchání přečinu krádež. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Řidič pod vlivem drog

V sobotu 24. listopadu odhalili policisté muže, který řídil automobil pod vlivem drog. Po desáté hodině dopoledne zastavili v obci Dalešice vozidlo Peugeot. Policisté zjistili, že řidičem je třicetiletý muž z Třebíče. Dechová zkouška u něho byla negativní. Dále policisté u muže provedli test na zjištění přítomnosti návykové látky s pozitivním výsledkem na marihuanu. Policisté řidiči další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Požití marihuany před jízdou muž přiznal. Řidič je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku.

 

Zraněnou pacientku rychle vypátrali

V neděli 25. listopadu přijali policisté před jednou hodinou v noci oznámení o odchodu zraněné pacientky z nemocnice v Třebíči. Jednalo se o ženu, která byla převezena do nemocnice na ošetření v sobotu před jedenáctou hodinou v noci, poté co upadla a způsobila si vážné zranění hlavy. Mezi jednotlivými vyšetřeními, ještě před tím než jí mohla být poskytnuta nezbytná lékařská péče, však žena z nemocnice sama odešla. Když lékař zjistil, že pacientka nemocnici opustila a může být ohrožen její život a zdraví, obrátil se ihned na policii. Informace o pohřešované pacientce byla okamžitě předána všem policejním hlídkám. Do hledání se zapojili také strážníci městské policie. Policisté pátrali v lokalitě nemocnice, prověřili trasu z nemocnice do místa bydliště ženy, bez kladného výsledku. Dále zkontrolovali zábavní podniky v okolí nemocnice. Patnáct minut po jedné hodině v noci policisté ženu nalezli v herně na ulici Nádražní. Odtud byla pacientka odvezena do nemocnice, kde byla poté hospitalizována. 


Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 28 Listopad 2012 07:28