Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Na honu zastřelili myslivce
Na honu zastřelili myslivce PDF Tisk Email
Neděle, 18 Listopad 2012 07:56

Kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování z Územního odboru Třebíč prověřují okolnosti tragické události, ke které došlo včera ráno v katastru obce Zašovice na Třebíčsku.

"Včera ráno deset minut po deváté hodině jsme přijali oznámení, že na mysliveckém honu byl zraněn  pětasedmdesátiletý muž, účastník honu. Jednalo se o střelné poranění, se kterým musel být muž převezen do Nemocnice  v Třebíči. Tam po několika hodinách na následky zranění zemřel," potvrdila tisková mluvčí Policie ČR.
Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří na místě začali s prověřováním všech okolností, za kterých ke smrtelnému poranění došlo. Zatím se nepodařilo zjistit, z jaké konkrétné zbraně vyšel výstřel, který muže zasáhl.

Pro stanovení přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva. Kriminalisté na místě zaevidovali všechny účastníky honu i jejich zbraně, aby mohlo prověřování pokračovat. Nikdo nebyl prozatím obviněn. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. V případě zjištění pachatele a prokázání jeho viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Dana Čírtková

Aktualizováno Neděle, 18 Listopad 2012 08:08