Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Ještě k ragické nehodě u Dešova
Ještě k ragické nehodě u Dešova PDF Tisk Email
Středa, 14 Listopad 2012 12:58

Policisté na Třebíčsku vyšetřují okolnosti tragické nehody. Včera ve 14.15 hodin jsme přijali cestou linky 112 oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II/411 mezi obcemi Nové Syrovice a Dešov.

Dvaačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Peugeot 307 jel po silnici ve směru od Moravských Budějovic směrem na Dešov. Z dosud přesně nezjištěných příčin, s největší pravděpodobností vlivem mikrospánku, vyjel v katastru obce Nové Syrovice mimo komunikaci, kde narazil do dvou vzrostlých stromu. Poté se vozidlo převrátilo na střechu. Při dopravní nehodě utrpěl řidič smrtelná zranění. Ve vozidle cestoval jako spolujezdec ještě třináctiletý chlapec, syn řidiče, který při nehodě utrpěl zranění. Vrtulníkem Letecké záchranné služby byl převezen do dětské nemocnice v Brně. Chlapec je mimo ohrožení života.

 

Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování. Rodině byla ze strany policie nabídnuta psychologická pomoc a na místo byl vyslán policejní psycholog z týmu intervenční péče Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Hmotná škoda na havarovaném vozidle dosáhla částky 100 000 korun. Na Třebíčsku se letos jedná o šestý případ úmrtí při dopravní nehodě.

V letošním roce jsme v Kraji Vysočina vyšetřovali od začátku roku do dnešního rána celkem 2778 dopravních nehod, při kterých zemřelo 40 osob. Dalších 168 bylo těžce zraněno a 1056 bylo zraněno lehce. Při vyšetřování letošních nehod jsme u 174 řidičů zjistili, že před jízdou požili alkoholický nápoj.
Dana Čírtková