Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 13. listopadu
Stíny 13. listopadu PDF Tisk Email
Úterý, 13 Listopad 2012 07:47

Mladíci stihli odcizený rum vypít

V sobotu 10. listopadu odcizili v obchodním domě v Třebíči dva mladí muži lahve alkoholu a utekli. Policistům se podařilo oba velmi rychle dopadnout. Odcizený alkohol stihli muži mezitím vypít. Jeden z podezřelých se dopustil trestného činu a druhý přestupku. 

V sobotu vyjela před devátou hodinou večer policejní hlídka do obchodního domu na ulici Znojemská, kde došlo ke krádeži. Pachatelé odcizili dvě lahve rumu, které ukryli pod bundu, a podařilo se jim z obchodu bez zaplacení utéct. Policisté zjistili ze záznamů z bezpečnostních kamer popis pachatelů a začali po nich pátrat. Před desátou hodinou večer se jim podařilo oba podezřelé muže nalézt na ulici Čeloudova, jednalo se o devatenáctileté mladíky. Odcizený alkohol pachatelé vypili. Policisté jim při dechové zkoušce naměřili hodnoty 1,3 a 1,37 promile alkoholu. Oba muže policisté zajistili a převezli na obvodní oddělení. U jednoho z nich při kontrole zjistili, že se jedná o muže, který byl letos v květnu za předchozí majetkovou trestnou činnost soudem pravomocně odsouzen k trestu obecně prospěšných prací, který dosud nevykonal. Policejní inspektor mu následně sdělil podezření ze spáchání přečinu krádež.

Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Druhý mladík se odcizením lahve s alkoholem dopustil přestupku proti majetku.

 

Hledaný měl dvě promile alkoholu

Třebíčským policistům se podařilo vypátrat muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. V neděli 11. listopadu provedli po sedmé hodině večer kontrolu v zábavním podniku na ulici Velkomeziříčská. V restauraci se nacházel osmačtyřicetiletý muž, u kterého policisté zjistili, že na něho byl na konci října vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Hledaný muž byl pod vlivem alkoholu. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,21 promile alkoholu. Muže zadrželi a převezli na obvodní oddělení. Následně ho policisté eskortovali do brněnské věznice.

 

Utrpěla řezné poranění na ruce

V neděli 11. listopadu přijali policisté po půl druhé v noci na tísňové lince 158 oznámení od ženy, která uvedla, že si její syn chce ublížit nožem, v telefonu byl zároveň slyšet křik. Policisté okamžitě do obce u Moravských Budějovic vyjeli. V rodinném domě nalezli opilého dvacetiletého muže a dále dvě ženy, z nichž jedna byla zraněná. Muže policisté zajistili a na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Žena měla drobné řezné zranění na ruce, které jí následně ošetřil lékař. Poté byla žena převezena vozidlem zdravotnické záchranné služby do třebíčské nemocnice. U muže provedli policisté dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 2,02 promile alkoholu. Policisté provedli šetření a zjistili, že muž v domě napadal slovně svoji matku, poté si vzal nůž, který se mu matka společně ještě s další přítomnou mladou ženou snažily odebrat. Přitom došlo u mladé ženy k pořezání na ruce. Opilého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy k vystřízlivění. Případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 14 Listopad 2012 07:27