Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 10. listopadu
Stíny 10. listopadu PDF Tisk Email
Sobota, 10 Listopad 2012 00:00

Opilá žena napadla svého druha

Ve čtvrtek 8. listopadu přijali policisté před třetí hodinou v noci na tísňové lince 158 oznámení od muže, který si stěžoval na násilné jednání ženy v bytě. Policisté po příjezdu do domu v Třebíči v lokalitě Borovina zjistili, že je žena zjevně pod vlivem alkoholu. U muže byla dechová zkouška negativní. Policisté provedli na místě šetření a zjistili, že opilá žena přišla po půl třetí v noci do společného bytu. Slovně a fyzicky napadla svého druha, který poté z bytu odešel a před domem vyčkal příjezdu hlídky. Muž při napadení neutrpěl zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření. Žena po příjezdu policejní hlídky s policisty při objasnění celé situace nespolupracovala a stále se chovala agresivně. Policisté jednačtyřicetiletou ženu zajistili a převezli na obvodní oddělení. Při dechové zkoušce jí naměřili hodnotu dvě promile alkoholu. Opilou ženu policisté následně převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
 

S marjánkou se dopustil přestupku a měl sjeté pneu

Ve čtvrtek 8. listopadu odhalili třebíčtí dopravní policisté řidiče, který usedl za volant pod vlivem drog a jel ve vozidle, které nesplňovalo technické podmínky k provozu na pozemních komunikacích. Po sedmé hodině večer zastavila policejní hlídka v Třebíči na ulici Brněnská vozidlo Citroen, jehož řidič na křižovatce nerespektoval dopravní značku „stůj, dej přednost v jízdě".

Policisté provedli silniční kontrolu. Zjistili, že automobil řídí devětadvacetiletý muž. Při kontrole vozidla policisté zjistili, že automobil má ojeté všechny pneumatiky pod stanovenou mez. Dále provedli u řidiče test na zjištění přítomnost návykových látek s pozitivním výsledkem na marihuanu. Dechová zkouška u něho byla negativní. Řidiči policisté další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Muž se dále podrobil lékařskému vyšetření, při kterém mu byl odebrán biologický materiál. Řidič je podezřelý ze spáchání tří dopravních přestupků.

 

Měl přes tři promile

Ve čtvrtek 8. listopadu večer přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o fyzickém napadání v Třebíči na ulici Bezručova, kam okamžitě vyjela policejní hlídka. Na místě zasahovala také zdravotnická záchranná služba. Lékař lehce zraněného muže ošetřil. Policisté provedli šetření a zjistili, že ve čtvrtek měl v ranních hodinách pětapadesátiletý muž pomočit schodiště v domě. Když ho po osmé hodině večer před vchodem potkal obyvatel domu, tak mu toto jeho jednání vytkl. Poté došlo mezi oběma ke slovní rozepři, kdy se vzájemně vulgárně slovně nadali. Následně obyvatel domu druhého muže uhodil dlaní do tváře, přitom utrpěl muž drobné zranění. Pětapadesátiletý muž byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 3,37 promile alkoholu. Opilého muže zajistili. Lékař doporučil jeho převoz na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění, kam ho policisté následně odvezli. Případ policisté řeší jako přestupek proti veřejnému pořádku a přestupek proti občanskému soužití.


Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 12 Listopad 2012 09:03