Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9. listopadu
Stíny 9. listopadu PDF Tisk Email
Pátek, 09 Listopad 2012 00:00

Policisté asistovali zdravotníkům

V úterý 6. listopadu vyjela policejní hlídka Obvodního oddělení Třebíč po šesté hodině večer do třebíčské nemocnice, kde se na jednom z oddělení nacházel opilý agresivní pacient. Policisté zjistili, že se jedná o sedmačtyřicetiletého muže, který byl do nemocnice převezen na ošetření sanitním vozem zdravotnické záchranné služby. Opilý agresivní muž se nechtěl nechat ošetřit. Vzhledem k jeho podnapilosti by ale toto jednání mohlo ohrozit jeho zdraví, proto lékař rozhodl o převozu muže na protialkoholní záchytnou stanici. Při dechové zkoušce byla muži naměřena hodnota 2,75 promile alkoholu. Z důvodu agresivity muže vznikla obava o zdraví posádky sanitního vozu při jeho převozu. Třebíčtí policisté proto při převozu opilého muže do Jihlavy zdravotníkům asistovali.
 

Při převozu do zdravotnického zařízení v Jihlavě asistovali zdravotnické záchranné službě také policisté Obvodního oddělení Jemnice. V úterý 6. listopadu vyjeli před půlnocí do domu v Jemnici, kde muž napadl svoji matku. Útočník ženu slovně napadal a vyhrožoval jí fyzickým násilím. Po příjezdu policistů na místo se muž choval k hlídce i přivolaným záchranářům velmi agresivně.

Policisté ho opakovaně vyzývali, aby svého jednání zanechal, a když muž neuposlechl, přiložili mu pouta. Sedmatřicetiletého muže policisté zajistili. Lékař rozhodl o jeho převozu vozem zdravotnické záchranné služby do zdravotnického zařízení. Při převozu agresivního muže do Jihlavy policisté zdravotníkům, z důvodu zajištění jejich bezpečnosti, asistovali. Napadení ženy policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

 

Opilý muž odcizil deodoranty

Ve středu 7. listopadu byl při krádeži zboží v obchodním domě na ulici Smila Osovského v Třebíči přistižen opilý muž. Po páté hodině večer odcizil v prodejně zboží v hodnotě přes 600 korun.  Osm deodorantů uschoval muž pod oblečení a prostorem pokladen prošel bez zaplacení. Poté ho zastavil pracovník obchodního domu a muž odcizené zboží vydal. Na místo byli přivoláni policisté. Zjistili, že se jedná o čtyřiadvacetiletého muže, který byl v březnu letošního roku za spáchání majetkového trestného činu soudem odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou do roku 2014. Policisté muže převezli na obvodní oddělení. U podezřelého dále provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,94 promile alkoholu. Následně policisté muže eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

Krádež traktoru

Policisté pátrají po pachateli, který v době od úterý 6. listopadu do středečního rána odcizil v obci Tasov traktor. Jednalo se o traktor značky Zetor 7245 červené barvy registrační značky J018236, který stál zaparkovaný vedle domu. Krádeží traktoru vznikla jeho majiteli škoda 300 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Prověřování případu převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Sobota, 10 Listopad 2012 06:23