Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 8. listopadu
Stíny 8. listopadu PDF Tisk Email
Středa, 07 Listopad 2012 22:56

Krádež jezdeckých sedel

Policisté pátrají po pachateli, který odcizil z objektu v obci Studenec jezdecká sedla. V noci z neděle 4. listopadu na pondělí vnikl po vypáčení brány na oplocenou zahradu. Dále vešel do stáje, kde odcizil čtyři jezdecká sedla na koně s vybavením v celkové hodnotě téměř padesát tisíc korun. Další škoda vznikla poškozením brány. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody.

 

Pytláctví

Policisté pátrají po pachateli, který v katastru obce Studenec v době od nedělního večera 4. listopadu do pondělního odpoledne usmrtil devět kusů srnčí zvěře. Jedna usmrcená srna byla nalezena v lokalitě U Výzkumného ústavu. Zvíře o hmotnosti přibližně dvacet kilogramů leželo v řepkovém poli. Dále pachatel usmrtil tři srnce a pět srn, kdy tyto kusy vyvrhl a vnitřnosti nechal pohozené u silnice mezi obcemi Naloučany a Pucov v místech zvaných U Kapličky. Škoda, která upytlačením srnčí zvěře vznikla mysliveckému sdružení, přesáhla částku 130 tisíc korun.

Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu pytláctví. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Žádáme občany, kteří se v době spáchání trestného činu v dotčených lokalitách pohybovali a všimli si např. podezřelých osob nebo vozidla, které se zde pohybovalo, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Čtvrtek, 08 Listopad 2012 21:17