Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 26. října
Stíny 26. října PDF Tisk Email
Pátek, 26 Říjen 2012 00:00

Hokejové utkání proběhlo bez komplikací

Ve středu 24. října se v Třebíči konalo hokejové utkání mezi mužstvy SK Horácká Slávia a HC Dukla Jihlava. Hokejovému utkání přihlíželo přes 2 830 diváků, z toho přibližně 300 příznivců hostujícího mužstva.

Při hokejovém utkání nedošlo k žádnému narušení veřejného pořádku, nebyla narušena ani bezpečnost občanů a majetku. Policisté hokejové utkání vyhodnotili jako rizikové a připravili bezpečnostní opatření. Na veřejný pořádek a bezpečnost občanů dohlíželo několik desítek policistů, včetně pořádkové jednotky a policejních psovodů Krajského ředitelství kraje Vysočina. Policejního opatření se účastnili také strážníci Městské policie Třebíč.

Před začátkem hokejového utkání policisté dohlíželi zejména na dodržování veřejného pořádku a bezpečnost silničního provozu při přesunu fanoušků ke stadionu, při kterém k žádnému narušení veřejného pořádku nedošlo.

 

V době konání hokejového utkání policisté dohlíželi u stadionu a v jeho okolí na bezpečnost občanů, dodržování veřejného pořádku, chránili majetek a dále v této lokalitě působili preventivně. Zajištění bezpečnosti přímo na stadionu, je plně v kompetenci pořadatelské služby. Policisté zde mohou zasáhnout pouze v případě, že dojde k narušení veřejného pořádku a na jeho znovuobnovení pořadatelská služba již nestačí.

Policisté po skončení hokejového utkání věnovali velkou pozornost i dohledu na bezpečnost silničního provozu. Provoz byl poměrně plynulý a žádné výraznější komplikace jsme nezaznamenali.

 

Krádež telekomunikačního kabelu

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o krádeži telekomunikačního kabelu v bývalém firemním areálu v ulici Buldischovského v Třebíči. Neznámý pachatel odcizil v noci z 23. Na 24. Října kabel o délce 50 metrů z inženýrských sítí v opravované části kolektoru. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než 6.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. V případě dopadení a prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody až na šest let.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Sobota, 27 Říjen 2012 06:59