Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 23. října
Stíny 23. října PDF Tisk Email
Úterý, 23 Říjen 2012 00:00

Hokej: policisté budou dohlížet na pořádek

V souvislosti s konáním hokejového utkání mezi mužstvy SK Horácká Slávia Třebíč a HC Dukla Jihlava ve středu 24. října v Třebíči připravili policisté Územního odboru Třebíč policejní opatření.

Na veřejný pořádek a bezpečnost občanů bude dohlížet několik desítek policistů, včetně pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a dále strážníci Městské policie Třebíč.

Před a po ukončení utkání budou policisté zejména dohlížet na dodržování veřejného pořádku při přesunu fanoušků ke stadionu a následně při jejich odchodu. Policejní hlídky se budou pohybovat v okolí zimního stadionu a přilehlých ulicích. Dále budou monitorovat příjezdové trasy ve směru od Jihlavy. Policisté budou věnovat velkou pozornost dohledu na bezpečnost silničního provozu zejména v okolí stadionu, křižovatkách v této lokalitě a na místech určených k parkování.

V případě, že to bude situace vyžadovat, budou na křižovatkách řídit provoz. Dále budou policisté dohlížet a činit adekvátní opatření na místech určených k parkování vozidel.

V době konání hokejového utkání budou policisté dohlížet na dodržování veřejného pořádku, bezpečnost občanů, chránit majetek a dále působit preventivně u stadionu a v jeho okolí.

Řidiči by měli počítat s časovou prodlevou, která jim může vzniknout v souvislosti se zvýšením hustoty provozu v třebíčských ulicích před začátkem hokejového utkání a po jeho skončení. Dále bude pravděpodobně komplikovanější v okolí stadionu zaparkovat. Řidiči by měli být ohleduplní a trpěliví. Samozřejmostí u řidičů vozidel je nepožívat alkoholické nápoje a jiné návykové látky před jízdou nebo během jízdy.

 

Podezřelý utekl ze sanitky, za půl hodiny byl dopaden

Třebíčští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. Ve večerních hodinách dne 21. října přijali policisté z Obvodního oddělení Třebíč trestní oznámení o nálezu poraněného psa v ulici Zahraničního odboje v Třebíči. Na místo se dostavili rovněž strážníci Městské policie Třebíč, kteří středně vysokého křížence s řezným poraněním u kořene ohonu převezli k ošetření a poté do psího útulku. Policisté případ prověřují jako přečin týrání zvířat, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Z týrání svého psa je podezřelý jeho devětačtyřicetiletý majitel, který je rovněž podezřelý i ze spáchání přečinu vydírání. V dopoledních hodinách dne 22. října byl muž převážen sanitním vozem do psychiatrické léčebny v Jihlavě. Při převozu se odpoutal z lehátka, otevřel okénko přepážky k řidiči sanity, kterého chytil pod krkem a přinutil vozidlo zastavit. Poté ze sanitního vozu utekl za obcí Krahulov. Po půl hodině muže zadrželi na posedu třebíčští policisté se služebním psem. Muž byl převezen do psychiatrické léčebny v Jihlavě. Za přečin vydírání mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 25 Říjen 2012 07:46