Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 18. října
Stíny 18. října PDF Tisk Email
Čtvrtek, 18 Říjen 2012 00:00

Krádeže na hřbitovech už objasnili

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování z Oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání proti jedenačtyřicetiletému muži z Třebíčska pro přečiny krádeže a výtržnictví.

Muž byl v březnu roku 2010 odsouzen Okresním soudem v Třebíči pro trestné činy neoprávněné držení platební karty, porušování tajemství dopravovaných zpráv, úvěrový podvod, zpronevěra a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 14 měsíců s podmíněným odkladem na zkušební dobu v trvání 3 roků s dohledem. I přesto, že byl muž již v minulosti odsouzen, páchal další trestnou činnost.

Obviněný celkem ve třiceti případech na hřbitovech v Třebíči na Novém hřbitově, na Starém hřbitově, na hřbitově ve Starči a v Hrotovicích odcizil mosazné a kovové plastiky Ježíše, mosazné a měděné kříže. Poškozeným způsobil celkově škodu ve výši více než 68.000 korun.

 

Pachatel si přisvojil cizí věc tím, že se jí zmocnil a byl za takový trestný čin v posledních třech letech odsouzen, způsobil činem uvedeným větší škodu a dopustil se na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti tím, že hanobil hrob. Za přečiny krádeže a výtržnictví hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let. Muž je stíhán na svobodě.

„Pachatel krádeže na uvedených hřbitovech v plném rozsahu doznává a je stíhán na svobodě“, sdělil vedoucí Oddělení obecné kriminality v Třebíči npor. Mgr. Josef Vodák.

Policisté pátrají po majitelích dalších odcizených věcí, které zajistili u obviněného. Žádají občany, kteří poznají některé z věcí, které jim byly odcizeny, aby se přihlásili na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.

 

Ukradli skokana

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném motorovém vozidle značky Citroen Jumper. Neznámý pachatel v noci z 16. na 17. října odcizil v ulici Tkalcovská v Třebíči zaparkované vozidlo včetně dvou letních pneumatik, uložených v nákladním prostoru. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 100.000 korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po vozidle intenzivně pátrají. V případě dopadení pachatele a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

V paneláku ukradl koňské postroje

Policisté z Obvodního oddělení Okříšky přijali trestní oznámení o vloupání do sklepní kóje v panelovém domě v obci Opatov. Neznámý pachatel v období od 11. do 15. října vnikl do vnitřních prostor po překonání dvoumetrových dveří. Odcizil hadrové pytle, ve kterých se nacházely koňské postroje, 7 kusů kožených uzdeček, jedno kožené jezdecké sedlo a další věci. Celkovou škodu vyčíslila majitelka na více než 10.000 korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Marcela Lavická