Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. října
Stíny 15. října PDF Tisk Email
Pondělí, 15 Říjen 2012 11:19

Lupič se zabydlel v chatě

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování z Oddělení obecné kriminality v Třebíči zahájili trestní stíhání proti jedenapadesátiletému muži z Třebíče pro přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody.

Obviněný muž byl v roce 2009 rozsudkem Okresního soudu v Třebíči odsouzen pro trestný čin krádeže k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 2 roků, který vykonal. V listopadu roku 2011 byl opět odsouzen rozsudkem u Okresního soudu Brno – venkov pro přečin krádeže k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 1 roku, který rovněž vykonal. Na začátku tohoto měsíce se vrátil z výkonu trestu odnětí svobody.

Muž v období od 9. do 13. října v obci Horní Újezd vnikl po násilném překonání skleněné výplně okna do rodinného domu. Vnitřní prostory prohledal a odcizil různé druhy potravin. Majitelce způsobil škodu ve výši 2.200 korun.

 

V období od 6. do 13. října v katastrálním území obce Babice vnikl po násilném překonání skleněné výplně okna do rekreační chaty, ze které odcizil alkoholické a nealkoholické nápoje a různé druhy potravin. Většinu jídla a nápojů na místě zkonzumoval. V sobotních ranních hodinách dne 13. října přijali policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice oznámení od majitele rekreační chaty u obce Babice, že se ve vnitřních prostorách jeho chaty nachází neznámý zloděj. Na místo se ihned dostavila policejní hlídka, která pachatele v chatě zadržela. Ve chvíli příjezdu policistů na místo, nezvaný host spal nerušeně v posteli. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 500 korun.

Muž je stíhán na svobodě. Za přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Vnikl do prodejny a usnul

Šestadvacetiletý muž po vloupání do prodejny skončil v protialkoholní záchytné stanici. V noci ze soboty na neděli vnikl mladý muž z Moravských Budějovic do prodejny v ulici Janáčkova v Moravských Budějovicích, po násilném překonání vchodových dveří. Vnitřní prostory prohledal, poškodil elektronický čipový bezpečnostní rám na zboží a odcizil pánskou mikinu. Vlivem silné podnapilosti však v obchodě usnul. Na místě byl v neděli v 9:30 hodin zadržen policejní hlídkou z Obvodního oddělení Moravské Budějovice. Policisté kontrolovali objekt na základě přijatého trestního oznámení o podezření z vloupání do prodejny. Provedenou dechovou zkouškou u pachatele naměřili 1,21 promile alkoholu v dechu. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na téměř 20.000 korun. Pachateli hrozí za spáchání přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci trest odnětí svobody až na dvě léta.


Ve skleníku uloupil kolo

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v době od 11. do 13. října vnikl na zahradu v zahrádkářské kolonii Budoucnost v Moravských Budějovicích. Na zahrádce se vloupal do uzamčeného skleníku, odkud odcizil jízdní kolo Olpran v ceně asi 3.000 korun. Poškozením skleníku a plotu zahrádky způsobil zloděj škodu ve výši dalších 500 korun. Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže.

 

Boural a ujel

Třebíčští dopravní policisté pátrají po pachateli dopravní nehody. K té došlo v době od 17:30 hodin dne 12. října do 09:45 hodin dne 13. října na ulici Pražská v Moravských Budějovicích. Neznámý pachatel zde jel směrem od ulice 1. Máje k obci Litohoř. Z nezjištěných příčin vjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do betonového oplocení kolem domu. Poté z místa dopravní nehody odjel. Na oplocení vznikla hmotná škoda asi ve výši 25.000 korun.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 17 Říjen 2012 11:55