Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 1. října
Stíny 1. října PDF Tisk Email
Pondělí, 01 Říjen 2012 12:17

Nález granátu

Policisté z Obvodního oddělení Okříšky přijali oznámení o nálezu ručního granátu. Oznamovatel nalezl v odpoledních hodinách dne 28. září v lesním porostu u cesty v katastrálním území obce Číchov ruční granát F1. Na místo byl přivolán policejní pyrotechnik, který si granát převzal k zneškodnění. Na místě nálezu nedošlo k žádnému zranění.

 

Pohřešovaný byl nalezen utonulý

Třebíčští policisté odvolali v odpoledních hodinách dne 29. září pátrání po pohřešovaném sedmdesátiletém muži z Třebíče. Senior byl naposledy spatřen v pátek 28. září v místě svého bydliště. Kolem jedenácté hodiny v noci odešel z domu a nepodal o sobě žádnou zprávu.

Policisté začali okamžitě po přijetí oznámení po pohřešovaném pátrat. Vyhlásili po něm celostátní pátrání. Informaci o pátrání předali všem policejním hlídkám a strážníkům městské policie. Policisté pátrali po pohřešovaném v lokalitě jeho bydliště a dalších třebíčských ulicích, prověřili zdravotnická zařízení, autobusová a vlaková nádraží, řidiče taxislužby, restaurační zařízení a další místa, kde vzniklo podezření, že by se pohřešovaný mohl nacházet. Dále policisté vytipovali lokalitu v blízkosti Třebíče, kde by se senior mohl nacházet a v sobotu od rána zde probíhala pátrací akce, do které se zapojili policisté pořádkové i dopravní policie, policejní psovodi, strážníci městské policie a profesionální i dobrovolní hasiči. Do akce byli zapojeni i policejní potápěči, kteří při propátrávání Borovinského rybníka muže krátce po sobotním poledni našli utonulého.

 

Okolnosti a přesná příčina úmrtí jsou v šetření. S ohledem na rodinu nebudeme k případu podávat žádné další informace.

 

Alkohol za volant nepatří

Třebíčští policisté při silničních kontrolách odhalili řidiče pod vlivem alkoholických nápojů.

Policejní hlídka z Obvodního oddělení Hrotovice zastavila v brzkých ranních hodinách dne 30. září v ulici Kaunicova v Jaroměřicích nad Rokytnou jedenadvacetiletého řidiče osobního vozidla značky Kia Ceed. Při kontrolní dechové zkoušce naměřili u muže 1,19 promile alkoholu v dechu a při opakované kontrole 1,25. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Věc řeší ve zkráceném přípravném řízení. Muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

Dalšího podnapilého řidiče osobního vozidla značky Citroen zastavili policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice v odpoledních hodinách dne 30. září v obci Litohoř. Provedenou dechovou zkouškou naměřili u muže 1,66 promile alkoholu v dechu a při opakované zkoušce 1,76. Policisté zjistili, že muž není vlastníkem řidičského oprávnění. Dopustil se přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Věc je v šetření.

 

Alkohol ani za řídítka nepatří

K dopravní nehodě došlo v katastrálním území obce Petrovice. Jedenadvacetiletá cyklistka jela ve večerních hodinách dne 30. září na jízdním kole směrem od obce Okříšky směrem k obci Petrovice. Při jízdě se nechovala ohleduplně a ukázněně a dostatečně se nevěnovala řízení. Ohlédla se za sebe a bočně narazila do osmadvacetiletého cyklisty, jedoucího stejným směrem. Dopravní policisté provedli u cyklistů kontrolní dechové zkoušky, které byly s pozitivními výsledky. U cyklistky naměřili 0,14 promile alkoholu v dechu a při opakované zkoušce 0,12. U cyklisty naměřili 0,82 promile alkoholu v dechu a při opakovaném měření 0,80. Oba cyklisté byli lehce zraněni. Policisté vyčíslili způsobenou škodu na 1.500 korun. Okolnosti dopravní nehody jsou v šetření.


Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 02 Říjen 2012 13:34