Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 20. září
Stíny 20. září PDF Tisk Email
Čtvrtek, 20 Září 2012 06:08

Loupež jako ve filmu

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování z Oddělení obecné kriminality v Třebíči zahájili trestní stíhání proti třiadvacetileté ženě z Třebíče a devětadvacetiletému muži rovněž z Třebíče pro přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pro zvlášť závažný zločin loupeže, spáchaný formou spolupachatelství.

Obvinění v odpoledních hodinách dne 17. září na polní cestě, v prostoru za Novým hřbitovem v Třebíči, v osobním vozidle značky Fiat Brava, pod pohrůžkou fyzického násilí a ublížení na zdraví bránili ve vystoupení z vozu a požadovali po jedenadvacetiletém muži z Třebíče vydání osobních věcí a finanční hotovosti. Poškozený se snažil vystoupit z vozu, v čemž mu obvinění bránili. Odcizili mu peněženku s finanční hotovostí a s platební kartou. Poté muže násilím donutili vystoupit z vozidla bez jeho věcí a z místa činu odjeli. Odcizenou finanční hotovost si pachatelé mezi sebou rozdělili. Poškozenému muži vznikla škoda ve výši 1.250 korun.

„Pachatelku zadrželi policisté z obvodního oddělení Třebíč do jedné hodiny po spáchání trestných činů v uvedeném vozidle v ulici 9. května v Třebíči. Ve večerních hodinách téhož dne zadrželi jejího spolupachatele policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči,“ sdělil vedoucí Služby kriminální policie a vyšetřování z Oddělení obecné kriminality v Třebíči npor. Mgr. Josef Vodák.

 

Pachatelé jsou stíháni na svobodě. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a za zvlášť závažný zločin loupeže, spáchaný formou spolupachatelství hrozí obviněným trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Šetřením bylo zjištěno, že v okolí místa činu, v době od 13:00 do 15:00 hodin dne 17. září, se měly pohybovat osoby na jízdních kolech a další osoby venčící psy, které nebyly do současné doby ustanoveny. Z tohoto důvodu žádají policisté tyto případné svědky, aby se přihlásili na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158 k podání svědectví.

 

Vloupání do prodejny

Policisté z obvodního oddělení Hrotovice přijali trestní oznámení o vloupání do prodejny smíšeného zboží v obci Mikulovice. Nevítaný zákazník vnikl do vnitřních prostor prodejny po násilném překonání skleněné výplně dveří. Odcizil různé druhy alkoholických nápojů, cigaret a potravin. Zástupci poškozené formy vyčíslili způsobenou škodu na více než 12.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 21 Září 2012 05:36