Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. září
Stíny 17. září PDF Tisk Email
Pondělí, 17 Září 2012 10:30

Krádež rybářských prutů

Policisté z obvodního oddělení v Jemnici přijali trestní oznámení o krádeži rybářských prutů. Neznámý zloděj využil nepozornosti majitelů a v noci z 15. na 16. září odcizil osmi rybářům na břehu rybníka Asuán v katastrálním území obce Mladoňovice deset rybářských prutů s navijáky a rybářským náčiním, které byly volně položeny ve vidličkách u rybníku. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na téměř 50.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Měl zákaz řízení

Policisté z obvodního oddělení Moravské Budějovice sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání dvaatřicetiletému muži z Velkého Meziříčí. Při silniční kontrole v brzkých ranních hodinách zastavili řidiče osobního vozidla značky Seat Toledo v ulici Husova v Moravských Budějovicích. Policisté zjistili, že muži byl rozhodnutím Okresního soudu v Havlíčkově Brodě vysloven zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu do února roku 2014. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

Krádež peněženky

Policisté z obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o krádeži peněženky při fotbalovém zápase v ulici Červené domky v Náměšti nad Oslavou. Neznámý pachatel odcizil poškozenému peněženku s finanční hotovostí, s osobními doklady a platebními kartami v době od 13:00 do 13:30 hodin dne 15. září, pravděpodobně z kapsy mikiny. Odcizená peněženka byla v odpoledních hodinách nalezena odhozena u řeky Oslavy, nedaleko sportovního stadionu. Zloděj odcizil pouze finanční hotovost. Platební karty a osobní doklady zůstaly v peněžence. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Poškozený vyčíslil způsobenou škodu na 1.500 korun.

 

Motorkář nepřizpůsobil rychlost

K dopravní nehodě došlo ve 21:00 hodin dne 14. září na silnici mezi obcemi Ostašov a Lipník. Sedmnáctiletý řidič jel s motocyklem značky Yamaha TDR125 směrem od obce Ostašov. Při jízdě se nechoval ukázněně, nepřizpůsobil rychlost motocyklu a při průjezdu mírnou pravotočivou zatáčkou vyjel vlevo mimo komunikaci, kde havaroval v silničním příkopu. Při dopravní nehodě byl lehce zraněn řidič, který byl ošetřen v Nemocnici v Třebíči. Dopravní policisté provedli u řidiče kontrolní dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na 5.000 korun.

 

Nedala přednost v jízdě

K dopravní nehodě došlo v 19:40 hodin dne 15. září na křižovatce ulic Velkomeziříčská a Samešova v Třebíči. Sedmnáctiletá řidička jela s motocyklem značky SYM 50 po ulici Samešova. Vjela do křižovatky a nedala přednost v jízdě řidičce osobního vozidla značky Citroen Xsara, která jela po hlavní silnici směrem od ulice Brněnská k ulici Jelínkova. Došlo ke střetu. Obě řidičky byly s lehkým zraněním převezeny k ošetření do Nemocnice v Třebíči. Dopravní policisté provedli u řidiček kontrolní dechové zkoušky na alkohol, které byly s negativními výsledky. Celkovou škodu vyčíslili na 30.000 korun.

 

Vloupání do rodinného domu

Do rodinného domu se vloupal nezvaný host v obci Lesní Jakubov. V noci z 13. na 14. září vnikl neznámý pachatel do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří. Celý rodinný dům prohledal a odcizil pět kusů dveří, vysavač, kotoučovou pilu, dva radiátory, DVD přehrávač a další věci.  Majitel vyčíslil škodu odcizením na více než 49.000 korun a poškozením na 4.000 korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. V případě dopadení pachatele a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 18 Září 2012 12:20