Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 13. září
Stíny 13. září PDF Tisk Email
Čtvrtek, 13 Září 2012 12:03

Nechce spolupracovat

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování z Oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání proti třiačtyřicetiletému muži z Třebíčska, který je obviněný ze spáchání přečinu porušení povinnosti v insolvenčním řízení. Jako společník a zároveň jediný jednatel zemědělské společnosti, se sídlem na Třebíčsku, v insolvenčním řízení, přes opakované výzvy insolventního správce úmyslně nepředal správci účetní doklady za období roku 2010 a 2011, ani soupis majetku společnosti.

Nepředáním dokladů v insolvenčním řízení mařil výkon funkce insolventního správce a tím ohrozil účel řízení.

Za přečin porušení povinnosti v insolvenčním řízení pachateli hrozí trest odnětí svobody až na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti.

 

Vloupání do motorových vozidel

K vloupání do nákladního vozidla došlo v ulici Vltavínská v Třebíči. Neznámý pachatel v období od 10. do 12. září vnikl do vnitřních prostor vozidla značky Iveco po násilném překonání zámku levých dveří u kabiny. Z vozu zaparkovaného na dvoře za zdravotní poliklinikou odcizil finanční hotovost, platební kartu a doklady. Majitel, který se přesvědčil o pravdivém výroku, že „Auto není trezor“,  vyčíslil způsobenou škodu na téměř 57.000 korun.

 

Ve stejném období vnikl dosud nezjištěný pachatel do osobního vozidla značky Renault Megane, zaparkovaného v ulici Okrajová v Třebíči. Zloděj vůz prohledal a odcizil autorádio. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na 1.000 korun.

Vloupání do vozidel prověřují policisté z obvodního oddělení Třebíč jako přečiny krádeže a v případě odcizené platební karty jako neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli či pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Policisté pátrají po nákladním vozidle

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném nákladním vozidle. Neznámý pachatel v době od 12. září 18:30 hodin do 13. září 1:39 hodin odcizil nákladní vozidlo značky Mercedes Sprinter, bílé barvy, s hydraulickým ramenem, zaparkované v areálu bývalého Zemědělského družstva v obci Koněšín. Do vnitřních prostor areálu zloděj vnikl po násilném překonání visacího zámku u zadní vchodové brány, vysazení křídla vrat u další brány a po násilném odstranění visacího zámku u vchodových vrat od uzavřené haly. Pachatel k odcizení vozidla využil klíče, které ponechal majitel ve voze. Poškozenému vznikla škoda odcizením a poškozením ve výši 304.000 korun.

V případě dopadení pachatele a prokázání viny, mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Případ prověřují kriminalisté jako přečin krádeže.

Policisté žádají občany o pomoc při pátrání po odcizeném nákladním vozidle značky Mercedes Sprinter, bílé barvy, s hydraulickým ramenem, registrační značky 4J0 3940. Informace můžete podat na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.

 

Řidička bourala na čerpací stanici

Ozdobný sloupek na čerpací stanici přehlédla řidička, při couvání od tankovacího stojanu. V odpoledních hodinách dne 12. září couvala řidička s osobním vozidlem značky Fiat Bravo v prostoru čerpací stanice v obci Mohelno. Přes zamlžené zadní okno přehlédla ozdobný sloupek, který poškodila. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Dopravní policisté provedli u řidičky kontrolní dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Způsobenou škodu vyčíslili na 15.000 korun. Dopravní nehodu vyřešili policisté na místě uložením blokové pokuty.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 14 Září 2012 09:42