Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. září
Stíny 12. září PDF Tisk Email
Středa, 12 Září 2012 11:51

Nabízel cizí ocelové konstrukce

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování z Oddělení obecné kriminality v Třebíči zahájili trestní stíhání proti čtyřiadvacetiletému muži z Moravských Budějovic pro přečin podvodu ve stádiu pokusu.

Obviněný muž ve dnech 9. a 10. července letošního roku nabídl v podvodném úmyslu majiteli kovošrotu k odkupu dvě pole ocelové mostní konstrukce o rozměrech 24,6 x 1,98 x 2,6 metrů, v hodnotě nejméně 100.000 korun. Vydával se za majitele těchto konstrukcí, o jejímž nákupu předložil vytvořenou fiktivní kopii kupní smlouvy. Majitel kovošrotu si ověřil vlastnictví a zjistil správného majitele, z tohoto důvodu nedošlo k odkupu.

Pachatel se dopustil jednání, které bezprostředně směřovalo k obohacení sebe tím, že uvede někoho v omyl. Za přečin podvodu ve stádiu pokusu hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let.

                                                                                                                      

Šel po zlatě a penězích

Nevítaný host vnikl v noci z 10. na 11. září do rodinného domu v obci Jemnice v ulici Na Předlískách. Do vnitřních prostor se dostal po násilném překonání okna domu. Celý rodinný dům prohledal a odcizil zlaté a stříbrné šperky a finanční hotovost. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na 35.000 korun.

Policisté z obvodního oddělení Jemnice případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. V případě dopadení pachatele a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Nechtěl pít, ale loupit

Do baru, který je v současné době mimo provoz, vnikl nezvaný zákazník v Moravských Budějovicích na náměstí Míru. Do vnitřních prostor neznámý pachatel vnikl v období od 8. do 11. září po násilném překonání vchodových dveří. Odcizil počítač, LCD monitor a malou chladící vitrínu. Majitel baru vyčíslil způsobenou škodu poškozením a odcizením na 15.000 korun. Policisté z obvodního oddělení Moravské Budějovice případ prověřují jako přečin krádeže. V případě dopadení pachatele a prokázání vinu mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Ukradl Penelopé

Policisté z obvodního oddělení Moravské Budějovice přijali trestní oznámení o vloupání do sklepních prostor panelového domu v ulici Šafaříkova v Moravských Budějovicích. Neznámý pachatel v období od 1. do 11. září vnikl do společné kolárny domu po násilném překonání vchodových dveří a odcizil dámské jízdní kolo značky Kellys, model Penelope, černo modro červené barvy. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na 8.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Alkohol za volant nepatří

Policisté z obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou při silniční kontrole zastavili devětadvacetiletého řidiče osobního vozidla značky Lancia Z 2,1 v 0:05 hodin dne 12. září v katastrálním území obce Zahrádka. Kontrolní dechovou zkouškou u řidiče naměřili 1,03 promile alkoholu v dechu a opakovanou 0,97. S naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté řidiči další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz.
Marcela Lavická 

Aktualizováno Čtvrtek, 13 Září 2012 12:09