Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 4. září
Stíny 4. září PDF Tisk Email
Úterý, 04 Září 2012 07:23

Pachatele zadržela okradená žena
Nevítaný třiapadesátiletý muž z Brna vnikl bez pozvání do nezajištěného průjezdu u rodinného domu v obci Okříšky v ulici Nádražní. Pachatel v 9:40 hodin dne 31. srpna z průjezdu pokračoval nezajištěnými vchodovými dveřmi do chodby rodinného domu, kde z peněženky odložené na botníku odcizil finanční hotovost. Při odchodu muže viděla majitelka, která pachatele začala pronásledovat až na ulici Boženy Němcové, kde pachatele zadržela a přivolala policejní hlídku z Obvodního oddělení Okříšky. Policisté muže zadrželi a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na 1.800 korun. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Vloupání do kolárny
Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do společné kolárny v bytovém domě v Třebíči v ulici Revoluční. Neznámý pachatel vnikl v odpoledních hodinách dne 2. září do vnitřních prostor sklepní kolárny po násilném překonání zámku vchodových dveří. Odcizil dámské jízdní kolo značky Florida SX Lady a pánské kolo značky PELLS RAZZER Camp. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na téměř 30.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Krádež traktoru
Třebíčští policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném traktoru s namontovaným čelním hydraulickým nakladačem.
Neznámý pachatel v období od sobotních odpoledních 15:00 hodin dne 1. září do nedělních ranních 7:00 hodin dne 2. září odcizil z částečně neoploceného zemědělského areálu v obci Chlístov traktor značky Zetor, který byl zaparkovaný ve volně přístupné přípravně krmiv. Traktor měl bílou střechu kabiny a červenou kapotáž motoru a blatníky. Měl přední náhon a namontovaný čelní nakladač červené barvy. Na nakladači byly v přední části namontované čelní bodce na balíky slámy. Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zjistili, že zloděj odjel s traktorem po vlastní ose, pravděpodobně směrem k obci Heraltice a Pokojovice. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 270.000 korun.

Policisté žádají o pomoc občany při pátrání po pachateli krádeže traktoru značky Zetor s namontovaným čelním hydraulickým nakladačem, který byl odcizen v období od 15:00 hodin dne 1. září do 7:00 hodin dne 2. září ze zemědělského areálu v obci Chlístov. Případné informace k osobě pachatele můžete podat na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.

Pytláctví
Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o usmrcení tří kusů srnčí zvěře v katastrálním území obce Smrk. Neznámý pachatel v období od 31. srpna do 2. září usmrtil tři kusy srnčí zvěře, které následně vyvrhl a vhodil na pole do vzrostlé kukuřice v místech zvaných Na Výhonech vedle hlavní pozemní komunikace vedoucí z obce Smrk na obec Pozďatín. Poškozené myslivecké sdružení vyčíslilo způsobenou škodu na 21.000 korun. Případ si převzali k dalšímu prověřování kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Třebíč. Pachatel se dopustil přečinu pytláctví. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 05 Září 2012 13:30