Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. srpna
Stíny 30. srpna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 30 Srpen 2012 10:43

Senioři v kolizi 

K dopravní nehodě došlo v 13:10 hodin dne 29. srpna v ulici Družstevní v Třebíči. Jedenasedmdesátiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Citroen Saxo směrem od ulice Znojemská k ulici Vltavínská. Na přechodu pro chodce přehlédl jedenadevadesátiletého chodce přecházejícího vozovku z pravé strany. Do chodce řidič narazil pravou přední částí vozidla. Lehce zraněný chodec byl převezen k ošetření do Nemocnice v Třebíči. Dopravní policisté provedli u řidiče kontrolní dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Způsobenou škodu vyčíslili na 7.000 korun.

 

Vloupání do sklepní kóje

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do sklepní kóje v ulici Spojenců v Třebíči. Neznámý pachatel vnikl v období od 25. do 29. srpna do nezajištěného suterénu panelového domu a po násilném překonání kovové petlice do kóje. Odcizil pánské horské kolo značky CTM, model QUADRA s příslušenstvím. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na více než 8.000 korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. V případě dopadení pachatele a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Auto není trezor

K vloupání do osobního vozidla došlo před bytovým domem v ulici Husova v Náměšti nad Oslavou. Neznámý pachatel vnikl do vnitřních prostor vozu značky Škoda Octavia po násilném překonání zámku dveří u řidiče. Odcizil autorádio s DVD přehrávačem a s vysouvací LCD dotykovou obrazovkou. Majiteli vozidla vznikla škoda ve výši 3.500 korun. Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě dopadení pachatele a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vjel do protisměru

K dopravní nehodě došlo v 13:45 hodin dne 29. srpna v katastrálním území obce Třebíč. Dvaapadesátiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Škoda Octavia směrem od obce Výčapy k obci Střítež. Při jízdě se nechoval ohleduplně a ukázněně, nejel při pravém okraji vozovky. Vjel do protisměrné části vozovky, kde se čelně střetl s osobním vozidlem značky Citroen C4. Došlo k lehkému zranění obou řidičů, oba byli převezeni k ošetření do Nemocnice v Třebíči. Dopravní policisté provedli u řidičů kontrolní dechové zkoušky na alkohol, které byly s negativními výsledky. Celkovou škodu vyčíslili na 230.000 korun.
 

Jel opilý a bez řidičského oprávnění

K dopravní nehodě došlo v 0:10 hodin dne 30. srpna v ulici Sportovní v Třebíči. Jedenadvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Peugeot 206 směrem od ulice Brněnská. Při průjezdu mimoúrovňovou křižovatkou se nechoval ohleduplně a ukázněně a nepřizpůsobil rychlost vozidla. Při odbočování vlevo na ulici Hrotovická vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do zvýšeného obrubníku u chodníku a do silničních svodidel. Dopravní policisté naměřili u řidiče 1,93 promile alkoholu v dechu a při opakované zkoušce 1,76. Dále zjistili, že řidič není vlastníkem řidičského oprávnění. Celkovou škodu vyčíslili na 80.000 korun. Okolnosti a přesná příčina dopravní nehody jsou v šetření.


Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 31 Srpen 2012 09:04