Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 29. srpna
Stíny 29. srpna PDF Tisk Email
Středa, 29 Srpen 2012 09:16

Inu, jsou to krávy
Ke střetu osobního vlaku s několika kusy krav došlo na železniční trati u obce Kralice nad Oslavou ve směru od Brna do Jihlavy. V 16:50 hodin dne 28. srpna se několik krav oddělilo od pasoucího se stáda na louce obehnané elektrickým ohradníkem, který překonaly a dostaly se k železniční trati. Při srážce s dobytkem nedošlo k žádnému zranění osob. Na místě byly usmrceny dvě krávy. Celková škoda na lokomotivě byla vyčíslena na 2.000 korun a chovateli dobytka vznikla škoda úhynem dvou krav ve výši 20.000 korun. Na železniční trati došlo k výluce asi na dvě hodiny. Škoda, která vznikla zpožděním vlaku, bude vyčíslena dodatečně. Na místě dopravní havárie byla přítomna drážní inspekce. Okolnosti případu jsou v šetření.

Lépe v blázinci než v base
Výkonu trestu odnětí svobody se od června letošního roku vyhýbal šestadvacetiletý muž z obce Mladá Boleslav. I přes výzvu Okresního soudu v Náchodě nenastoupil do věznice v Liberci, aniž by mu v tom bránil závažný důvod. V minulosti se dopustil třech úmyslných trestných činů poškození cizí věci, nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nechal se dobrovolně hospitalizovat v Psychiatrické léčebně v Jemnici, kde muže v odpoledních hodinách dne 28. srpna zadrželi policisté z Obvodního oddělení Jemnice a následně eskortovali do věznice. Pachatel se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta, protože bez závažného důvodu nenastoupil na výzvu soudu trest odnětí svobody. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Sprejérství
Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o posprejování fasády bytového domu v ulici Družstevní v Náměšti nad Oslavou. Neznámý pachatel v průběhu měsíce srpna letošního roku postříkal sprejem fasádu o rozloze 35 x 55 cm. Zástupci poškozeného bytového družstva vyčíslili způsobenou škodu na 3.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu poškození cizí věcí. V případě zadržení pachatele a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 Auto není trezor
K vloupání do motorového vozidla došlo v Náměšti nad Oslavou v ulici Bítešská. Neznámý pachatel v noci z 27. na 28. srpna vnikl do nákladního vozidla značky VW Transporter po násilném překonání visacího zámku nástavby korby. V nákladovém prostoru přestřihl elektrický prodlužovací kabel a odcizil benzinovou elektrocentrálu, pákové kleště a dvě úhlové brusky. Zástupce poškozené firmy vyčíslil způsobenou škodu na více než 26.000 korun. Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě dopadení pachatele a prokázání vinu mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 31 Srpen 2012 07:05