Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 28. srpna
Stíny 28. srpna PDF Tisk Email
Úterý, 28 Srpen 2012 11:49

Vloupání do sklepní kóje

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do sklepní kóje v ulici Jaroslava Heyrovského v Třebíči. Neznámý pachatel v noci z 26. na 27. srpna vnikl do sklepních prostor po násilném překonání zámku vchodových dveří. Poté vylomil petlici u jedné z kójí a odcizil jízdní kolo značky Author Avion s příslušenstvím. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na více než 28.000 korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádež a porušování domovní svobody. V případě dopadení pachatele a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Krádež peněženky

Z ruky vytrhl peněženku neznámý pachatel dvaadvacetileté ženě. V pondělí 27. srpna v 15:00 hodin se vracela poškozená z nákupu v ulici Husova v Třebíči. Peněženku, kterou držela v ruce, ji vytrhl dosud nezjištěný pachatel, který k ní přiběhl zezadu a po krádeži utekl směrem k ulici Jungmannova a dále na ulici Bedřicha Václavka.

Zloděj byl ve věku kolem 30 let, vysoký asi 170 cm, černých vlasů, na bocích vyholených nakrátko. V horní části hlavy měl až do zátylku pruh delších vlasů. Na sobě měl černé triko s krátkým rukávem a modré kraťasy se vzory bílé barvy.

 

Žena měla v peněžence finanční hotovost a osobní doklady. Celkem vyčíslila způsobenou škodu na 500 korun.

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě dopadení pachatele a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Nedal přednost

K dopravní nehodě došlo v dopoledních hodinách dne 27. srpna v ulici Žďárského v Třebíči. Sedmašedesátiletý řidič osobního vozidla značky Opel Astra vyjížděl z místa ležícího mimo vozovku. Při tomto manévru se nechoval ohleduplně a nedal přednost osobnímu vozidlu značky BMW 123D, jedoucímu od ulice Hrotovická a došlo ke střetu. Při dopravní nehodě byl lehce zraněn řidič z vozu opel, řidič z BMW a jeho dva spolucestující. Všichni byli převezeni k ošetření do Nemocnice v Třebíči. Dopravní policisté provedli u obou řidičů kontrolní dechové zkoušky na alkohol, které byly s negativními výsledky. Způsobenou škodu vyčíslili na 260.000 korun.
Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 30 Srpen 2012 06:26