Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Policisté si posvítili na řidiče
Policisté si posvítili na řidiče PDF Tisk Email
Úterý, 28 Srpen 2012 00:00

Dopravně bezpečnostní akce, která proběhla na Třebíčsku ve dnech 24. a 26. srpna se zúčastnili policisté ze všech Obvodních oddělení Územního odboru Třebíč a dopravní policisté, rovněž z Třebíče.

Policisté z dopravní a pořádkové služby se zaměřili na dodržování povolené rychlosti, na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů před nebo během jízdy, na dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Do dopravní akce se zapojily téměř tři desítky policistů dopravní a pořádkové policie.

 

Celkem zkontrolovali 240 motorových vozidel a odhalili více než čtyři desítky přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Policisté uložili blokové pokuty ve výši více než 26.000 korun. V jedenadvaceti případech řidiči nedodrželi stanovenou rychlost v obci i mimo obec, nejčastěji neměli řidiči v pořádku technický stav motorových vozidel, dále nebyli řidiči nebo spolucestující připoutáni bezpečnostním pásem. Dva řidiči byli pod vlivem pod vlivem alkoholických nápojů..

Dopravně bezpečnostní akce se budou i v budoucnu opakovat. Policisté se snaží o to, aby k jízdě řidiči použili jen takové vozidlo, které splňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem. Měli by vždy dodržovat pravidla silničního provozu. Je vždy důležité přizpůsobit rychlost jízdy všem okolnostem silničního provozu. Průběžně kontrolovat technický stav vozidla a vždy používat bezpečnostní pásy. Nezapomínat na přednost chodců na vyznačených přechodech a být ohleduplní k cyklistům.

Marcela Lavická