Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. srpna
Stíny 22. srpna PDF Tisk Email
Středa, 22 Srpen 2012 10:44

Řezačku si půjčil, ale nevrátil

Policejní hlídka obvodního oddělení Jemnice šetří případ přisvojení cizí věci, ke které došlo 27. června. Čtyřicetiletý muž si proti podpisu zapůjčil na dohodu motorovou řezačku se sadou řezných kotoučů, kterou nevrátil a následně nahlásil její odcizení. Poškozené firmě tak vznikla škoda za nevrácené nářadí ve výši 28. 930 korun. Tímto se čtyřicetiletý muž dopustil trestného činu zpronevěry, za který mu hrozí odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

Padělaná bankovka v oběhu

Policisté šetří případ padělání bankovky, kterou se podařilo zajistit 16. srpna v peněžním ústavu na Třebíčsku. Dosud neznámý pachatel vyrobil a udal do oběhu bankovku v nominální hodnotě 500 korun. Tímto se dopustil trestného činu padělání a pozměňování peněz, za který mu hrozí trest odnětí svobody na tři léta až osm let.

 

Rozfofroval kolo a málem se zabil

Policejní hlídka dopravního inspektorátu Třebíč šetří případ dopravní nehody, ke které došlo 21. srpna v odpoledních hodinách. Dvaašedesátiletý cyklista jedoucí na jízdním kole směrem od ulice Račerovická ke kempu Poušov nepřizpůsobil rychlost jízdy kola zejména svým schopnostem a při jízdě z kopce havaroval. Cyklista utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření RZS a následný transport vrtulníkem do nemocnice v Brně. Způsobená škoda je vyčíslena na 500 korun. Ve věci bude postupováno v závislosti na výsledcích šetření.

 

Zdeněk Mlčoch

Aktualizováno Čtvrtek, 23 Srpen 2012 08:36