Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Při střetu zemřel motorkář
Při střetu zemřel motorkář PDF Tisk Email
Středa, 22 Srpen 2012 07:33

V úterý krátce po čtrnácté hodině jsme přijali oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo na silnici I/23 v katastru obce Koněšín na Třebíčsku. Sedmatřicetiletý řidič vyjížděl s nákladním automobilem Liaz z místa ležícího mimo pozemní komunikaci a chtěl pokračovat v jízdě směrem na Náměšť nad Oslavou.

Jak vyplývá z šetření na místě nehody, při tomto manévru se nechoval dostatečně ohleduplně a ukázněně a nedal přednost v jízdě motocyklu značky Yamaha. Šestatřicetiletý řidič motocyklu jel v tu chvíli ve směru jízdy od obce Náměště nad Oslavou směrem na Třebíč. Došlo ke střetu obou vozidel. Při dopravní nehodě došlo ke smrtelnému zranění řidiče motocyklu. Nikdo další zraněn nebyl.  Policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol u řidiče nákladního vozidla s negativním výsledkem. Na vozidlech vznikla škoda ve výši asi 31 000 korun.

 

Případ tragické dopravní nehody převzali k dalšímu šetření kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Třebíč. Řidič nákladního vozidla je podezřelý z přečinu usmrcení z nedbalosti. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na jeden až šest let.

Od začátku letošního roku do 20. srpna policisté v našem kraji vyšetřovali celkem 1856 dopravních nehod, při kterých zemřelo 27 osob, 118 dalších osob bylo těžce zraněno a 787 osob utrpělo lehké zranění. Ve 107 případech policisté při vyšetřování nehody zjistili, že řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu. Od začátku letošního roku jde o druhou nehodu s tragickým následkem na Třebíčsku a o šesté úmrtí řidiče motocyklu. Při jedné dopravní nehodě zemřela spolujezdkyně na motocyklu.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Pátek, 24 Srpen 2012 13:37