Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9. srpna
Stíny 9. srpna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 09 Srpen 2012 05:32

Dvě vloupačky

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do rodinného domu v obci Stařeč v ulici Zahradní. Nezvaný host vnikl v noci z 6. na 7. srpna do vnitřních prostor domu po násilném překonání plastových dveří vedoucích ze zahrady do obývacího pokoje. Zloděj vše prohledal a odcizil z pánské a dámské peněženky finanční hotovost. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na 5.000 korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

K vloupání do kanceláře došlo v Zemědělském družstvu Kožichovice v noci z 6. na 7. srpna. Neznámý pachatel vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání skleněné výplně dveří kancelářské budovy a dalších dveří od jedné z kanceláří. Zloděj vše prohledal a odcizil obálku s finanční hotovostí ve výši 70 korun. Poté rozbil skleněnou výplň od dveří u další kanceláře, ze které nic neodcizil. U jedné z kanceláří rozřízl kožené čalounění dveří. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 6.570 korun.

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečiny krádež a poškození cizí věci. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Posprejovaná garáž

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o posprejování vrat a fasády u garáže v ulici Františka Buriana v Náměšti nad Oslavou. Neznámý pachatel v období od 31. července do 1. srpna vystříkal montážní pěnu do vodících lišt lamelových vrat, posprejoval garážová vrata černou barvou a fasádu garáže. Způsobenou škodu vyčíslí majitel dodatečně. Pachateli za přečin poškození cizí věci hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Tříletý chodec se srazil s cyklistou

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 7. srpna na místní komunikaci v parku v ulici Libušino údolí v Třebíči. Tříletý chlapec náhle vběhl do jízdní dráhy právě projíždějícímu cyklistovi a došlo ke střetu. Chlapec byl s lehkým zraněním převezen do Nemocnice v Třebíči k ošetření. Dopravní policisté provedli u třiadvacetiletého cyklisty kontrolní dechovou zkoušku, která byla s pozitivním výsledkem 0,25 promile alkoholu v dechu. Při opakovaném měření bylo naměřeno 0,26 promile alkoholu v dechu. Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.
Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 10 Srpen 2012 09:54