Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 7. srpna
Stíny 7. srpna PDF Tisk Email
Úterý, 07 Srpen 2012 00:00

Zloděj se pokusil o vloupačku

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do rodinného domu v obci Červená Hospoda. Neznámý pachatel v noci z 2. na 3. srpna poškodil plastové francouzské okno, ale do vnitřních prostor domu se mu nepodařilo vniknout. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 30.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže ve stádiu pokusu a přečinu poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Jak to vlastně bylo?

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 3. srpna v katastrálním území obce Mladoňovice. Osmačtyřicetiletý řidič motocyklu značky Harley Davidson jel směrem od obce Jemnice k obci Hornice. Při předjíždění se včas nezařadil před předjížděná vozidla. Protijedoucí řidič osobního vozidla značky Citroen C3 se snažil zabránit střetu s motocyklem, najel na pravou krajnici, vyjel do silničního příkopu, kde narazil do vzrostlého stromu. Řidič motocyklu z místa dopravní nehody odjel, s tvrzením, že dopravní nehodu nezpůsobil.

Došlo k lehkému zranění řidiče osobního vozidla, který byl převezen do Nemocnice ve Znojmě. Dopravní policisté řidiče motocyklu vypátrali ve spolupráci s dopravními policisty ze Znojma. Provedli u něj kontrolní dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na 60.000 korun. Okolnosti dopravní nehody jsou v šetření.

 

Cyklista nedal přednost

K dopravní nehodě došlo v ulici Tyršova v Moravských Budějovicích v podvečerních hodinách dne 5. srpna. Devětatřicetiletý cyklista jel na jízdním kole směrem od centra. Při vyjíždění na hlavní silnici nedal přednost v jízdě řidičce osobního vozidla značky VW Golf, která jela směrem k obci Lažínky po hlavní silnici. Došlo ke střetu, při kterém byl cyklista zraněn a byl převezen do Nemocnice Třebíč k ošetření. Dopravní policisté vyčíslili způsobenou škodu na 5.500 korun.

 

Motocyklista nepřizpůsobil rychlost jízdy

K dopravní nehodě došlo ve večerních hodinách dne 5. srpna v obci Krnčice. Osmadvacetiletý řidič motocyklu značky Kawasaki Ninja jel ve směru od obce Nové Syrovice k obci Moravské Budějovice. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost a při projíždění levotočivé zatáčky dostal smyk, který nevyrovnal a havaroval vpravo mimo komunikaci. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče motocyklu a byl převezen do Nemocnice v Třebíči k ošetření. Dopravní policisté provedli u řidiče kontrolní dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na 15.000 korun.

 

Nenápadně ho zachránili

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč zachraňovali muže, který se rozhodl ukončit svůj život skokem z lávky u železničního mostu přes Libušino údolí v Třebíči. V odpoledních hodinách dne 4. srpna přijal operační důstojník na telefonické lince 158 oznámení, že na lávce u železničního mostu stojí muž a vyhrožuje sebevraždou.

Na místo se ihned dostavily dvě policejní hlídky. Třiatřicetiletý muž z Třebíčska stál u zábradlí, přes které se nahýbal a hrozil, že skočí z mostu. Policisté s ním navázali slovní kontakt, aby upoutali jeho pozornost. Další dva policisté k muži nenápadně přistoupili a sebevraha stáhli zpět do bezpečné vzdálenosti od zábradlí.

Na místo se dostavil lékař, který rozhodl o převozu muže do psychiatrické léčebny. Policisté u něj kontrolní dechovou zkouškou na alkohol, naměřili 1,9 promile alkoholu v dechu.

 

Vloupání do restaurace

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do restaurace v ulici Marie Majerové v Třebíči. Nezvaný host v noci z 2. na 3. srpna vnikl do vnitřní prostor po násilném překonání vchodových dveří a dveří u kanceláře, kde poškodil zámek u zásuvky stolu, ze které odcizil finanční hotovost. Majiteli způsobil škodu ve výši 25.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 08 Srpen 2012 05:51