Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Auto není trezor
Auto není trezor PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Srpen 2012 12:00

Třetina řidičů je lehkovážných, radují se zloději!
Policisté z preventivně informační skupiny ve spolupráci s policisty z Územního odboru vnější služby Třebíč prováděli kontrolu vozidel, zaparkovaných u koupališť a u obchodních domů na Třebíčsku.
V době od 10:00 do 18:00 hodin dne 3. srpna v Třebíči zkontrolovali vozidla u všech obchodních domů, u koupaliště Polanka, Stařeč a podobně. V Moravských Budějovicích se policisté zaměřili na vozidla u místního koupaliště, u rybníků a u Obchodního domu v ulici Husova. Obdobně kontroly probíhaly i na teritoriu Obvodního oddělení Hrotovice, Jemnice a Okříšky. Policisté se zaměřili především na odložené a zapomenuté věci ve vozech, které jsou velkým lákadlem pro zloděje a také na neuzamčená vozidla.
Ve vozidlech měli řidiči odložené dokonce i notebooky, mobilní telefony, peněženky, nechali pootevřená okénka a podobně. Všechny tyto věci jen lákají zloděje k vloupání. Policisté zkontrolovali téměř dvě stě vozidel a u více než šedesáti vozidel objevili nějaké závady. Tato akce probíhala z důvodu stále se zvyšujícího počtu případů vloupání. Policisté pro řidiče zanechali za stěrači letáčky připomínající, že „Auto není trezor“ a rady „Jak postupovat při zvládání dopravní nehody.
Akce se bude jistě opakovat, protože je důležité neustále řidičům připomínat, aby si nenechávali žádné věci ve vozidlech.
Marcela Lavická

Aktualizováno Pondělí, 06 Srpen 2012 12:11