Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 1. srpna
Stíny 1. srpna PDF Tisk Email
Středa, 01 Srpen 2012 09:57

Dost barbarský pytlák
Kvůli trofeji zahynula v katastrálním území obce Kamenná srnčí zvěř. Neznámý pachatel v období od 29. do 31. července střelnou zbrani usmrtil srnce obecného a odebral mu hlavu s trofejí. Tělo zvěře ponechal ležet na louce nedaleko obce Kamenná. Pytlák způsobil škodu mysliveckému sdružení ve výši 12.000 korun. Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči případ prověřují jako přečin pytláctví. V případě zadržení pachatele a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Zloděj v zemědělském družstvu
Noční návštěvník kradl v Zemědělském družstvu v obci Radkovice u Hrotovic. V noci z 30. na 31. července neznámý pachatel násilím překonal visací zámek vrat a vnikl do posklizňové haly. Odcizil postřikovač značky Stihl a vlhkoměr. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 30.000 korun. Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice případ prověřují jako přečin krádež, za který pachateli v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Zloděj se vybavil na zimu
Do společné sklepní místnosti v panelovém domě vnikl zloděj v ulici Ivana Olbrachta v Třebíči. Dosud nezjištěný pachatel v období od 10. do 31. července vnikl do místnosti po násilném překonání vchodových dveří a odcizil tři páry sjezdových lyží. Majiteli způsobil škodu ve výši 20.000 korun. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Vloupání do sklepní kóje
Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice přijali trestní oznámení o vloupání do sklepní kóje v ulici Tyršova v Moravských Budějovicích. Neznámý pachatel v období od 26. do 31. července vnikl do vnitřních sklepních prostor po násilném překonání petlice zámku dveří od sklepní kóje. Odcizil elektrickou travní sekačku a dva prodlužovací kabely v celkové délce 40 metrů. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 1.500 korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. V případě prokázání vinu mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Krádež měděného kabelu
Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o krádeži měděného kabelu v ulici Okrajová v Třebíči. Neznámý pachatel v noci z 27. na 28. července vnikl do firemního areálu po násilném překonání oplocení. Odcizil volně uložený měděný kabel o délce 100 metrů. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 45.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Krádež pohonných hmot
Policisté z Obvodního oddělení Jemnice přijali trestní oznámení o krádeži pohonných hmot v obci Jemnice. Neznámý pachatel v noci z 30. na 31. července vnikl do firemního zemědělského areálu v ulici Slavonická v Jemnici po násilném překonání drátěného oplocení. Z pěti pracovních strojů zaparkovaných v areálu odcizil celkem 290 litrů motorové nafty. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 10.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 02 Srpen 2012 17:00