Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. července
Stíny 30. července PDF Tisk Email
Pondělí, 30 Červenec 2012 13:51

Nepozornost se nevyplácí

Policisté ze skupiny dopravních nehod Územního odboru Třebíč vyjížděli v pátek dopoledne patnáct minut po jedenácté hodině do ulice Hrotovická v Třebíči šetřit dopravní nehodu.  Šestačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Lancia jel ve směru na obec Kožichovice a nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidlem, které jelo před ním. Do tohoto vozidla zezadu narazil a při nehodě se lehce zranil. Rychlá záchranná služba ho převezla k ošetření do Nemocnice v Třebíči. Policisté provedli u obou řidičů dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Ke zranění dalších osob při nehodě nedošlo. Hmotná škoda na vozidlech dosáhla částky 70 000 korun. 

Drahý šlofík

O pánskou koženou bundu, ve které byl uložen mobilní telefon značky Nokia, klíče od vozidla značky Peugeot a dvoje dioptrické brýle přišel v pátek ráno mezi půl osmou a devátou hodinou osmapadesátiletý majitel v Náměšti nad Oslavou. Zatímco klidně spal na lavičce v ulici Vítězslava Nezvala v Náměšti nad Oslavou, neznámý zloděj mu bundu i s osobními věcmi ukradl. Majiteli vznikla krádeží škoda za 20 000 korun. Po zloději a odcizených věcech pátrají policisté z Obvodního oddělení v Náměšti nad Oslavou.

 

 

Náruživý kuřák

Zřejmě náruživý kuřák kradl v Obchodním domě v Jemnici v brzkých ranních hodinách dne 27. července. Neznámý pachatel v ulici Tyršova vnikl do vnitřních prostor prodejny po násilném překonání skleněné výlohy a zadního krytu regálu. Odcizil několik kartónů cigaret a cigaretový tabák. Majitelům způsobil škodu ve výši 47.000 korun. Policisté z Obvodního oddělení Jemnice případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Kradl nářadí i naftu

Policisté z Obvodního oddělení Jemnice přijali trestní oznámení o vloupání do garáže v objektu bývalého vojenského autoparku v ulici Budějovická v Jemnici. Neznámý pachatel v noci z 27. na 28. července vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových vrat. Ze zaparkovaného autobusu značky Karosa odcizil 80 litrů motorové nafty a z traktoru značky Zetor 45 litrů pohonných hmot. Dále odcizil motorovou pilu, pět řetězů na tahání dřeva, pracovní nářadí, prodlužovací kabel a další věci. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 22.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Málem to byl masakr

Nebezpečného řidiče pod vlivem alkoholu zadržela ochranka autocampu Wilsonka v obci Hartvíkovice. Dvacetiletý řidič o půlnoci dne 27. července přímo v campu řídil osobní vozidlo značky Peugeot 306. Během řízení projel dvěma stany, ve kterých naštěstí nikdo nespal. Muže zadržela ochranka, která přivolala policejní hlídku z Obvodního oddělení Hrotovice. Policisté provedli u řidiče kontrolní dechovou zkoušku na alkohol. Při prvním měření nadýchal 2,26 promile alkoholu v dechu a při opakovaném 2,29. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a poté putoval do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. Muž je podezřelý ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, poškození cizí věci a zločinu obecného ohrožení. Za spáchání těchto trestných činů mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Majitelům stanů způsobil škodu ve výši 7.000 korun.

 

Šel najisto a s náklaďákem

Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice přijali trestní oznámení o vloupání do rodinného domu v obci Bačice. Neznámý pachatel v období od 26. do 28. července vnikl do vnitřních prostor po překonání kovového oplocení vysokého 2,5 metrů a násilném překonání zámku vchodových dveří. Nezvaný host odcizil novou kuchyňskou linku s ledničkou, pračku, notebook, PC s příslušenstvím, rádio, modelové vláčky, sekeru, potraviny a další věci. Po násilném poškození dveří vnikl do garáže, kde odcizil sekačku na trávu, zahradní drtič, malou chladničku a další věci. Majitelům zloděj způsobil škodu poškozením a odcizením ve výši 212.000 korun. V případě zjištění pachatele a prokázání viny mu hrozí za přečiny krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody trest odnětí svobody až na pět let.


Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 31 Červenec 2012 10:40