Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 20. července
Stíny 20. července PDF Tisk Email
Pátek, 20 Červenec 2012 10:56

Loupil a ještě na to kadil

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání v obci Studenec. Neznámý pachatel v noci z 18. na 19. července na volně přístupné zahradě vnikl po násilném překonání dvířek do dřevěné skříně stojící v prostorách včelína a odcizil dřevěné rámečky sloužící pro sběr medu. Po násilném překonání vchodových dveří vnikl do místnosti u včelína, kde poškodil výkaly látkovou válendu. Ze zahrady odcizil zahradní nářadí, zeleninu ze záhonů a další záhony poničil. Dále pachatel vnikl do prostoru skladu, ze kterého odcizil elektromotor okružní pily, přívodní kabel a plastový kbelík s granulovaným hnojivem. Majitel předběžně vyčíslil způsobenou škodu na 4.500 korun.

Stařenky málem uhořely

K požáru v domově pro seniory došlo ve 20:05 hodin dne 19. července v ulici Manželů Curieových v Třebíči. K požáru došlo v pokoji dvou seniorek, které se nadýchaly kouře a byly převezeny k ošetření do Nemocnice v Třebíči. Hořel polštář, matrace, lůžko, stolek, lůžkoviny a záclona. Požár se podařilo uhasit ještě před příjezdem Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina pracovnicí domova pro seniory pomocí vnitřního nástěnného hydrantu. Příčina vzniku požáru je v šetření. Celková škoda byla vyčíslena na 15.000 korun.


Okrádala klienty

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování z Oddělení hospodářské kriminality v Třebíči zahájili trestní stíhání proti čtyřiapadesátileté ženě z Třebíče. Žena je obviněna ze spáchání zločinu zpronevěry. V průběhu loňského roku se celkem v šesti případech dopustila zpronevěry při zprostředkování nákupu a prodeje nemovitostí.

V květnu roku 2011 uzavřela obviněná při prodeji pozemků dohodu o úschově kupní ceny, na základě které obdržela na účet finanční hotovost, kterou měla převést na bankovní účet prodávajících. Nepřevedla však všechny finanční prostředky a částku více než 400.000 korun si ponechala a použila pro vlastní potřebu.

Další zpronevěry se dopustila v červenci roku 2011, při zprostředkování prodeje bytu, neuhradila daň z převodu nemovitostí ve výši více než 16.000 korun.

V srpnu 2011 uzavřela při prodeji domu včetně pozemku dohodu o úschově kupní ceny na základě, které obdržela finanční hotovost, ze které měla uhradit znalecký posudek a daň z převodu nemovitostí. Částku více než 30.000 korun si ponechala a použila pro vlastní potřebu.

Další dohodu o úschově kupní ceny uzavřela obviněná v září loňského roku. Tentokrát poškozená při prodeji rodinného domu včetně přilehlých pozemků přišla o finanční hotovost ve výši 550.000 korun.

V listopadu roku 2011 uzavřeli s obviněnou ženou dohodu o úschově kupní ceny a dohodu o svěření listin poškození manželé při prodeji rodinného domu. V tomto případě přišli o částku ve výši 25.240 korun.

Dále v listopadu loňského roku přišel poškozený muž o finanční hotovost ve výši více než 400.000 korun při prodeji bytu.

Žena svým jednáním naplnila skutkovou podstatu zločinu zpronevěry, neboť si úmyslně ponechala od poškozených určité finanční prostředky, které pak použila pro vlastní potřebu. Za zločin zpronevěry hrozí pachatelce trest odnětí svobody až na osm let.

„Prověřujeme dalších sedm trestních oznámení pro zpronevěru, ze kterých je podezřelá tato žena. Je podezření, že celkem zpronevěřila částku ve výši téměř 5 miliónů korun“, sdělil vedoucí Oddělení hospodářské kriminality v Třebíči npor. Bc. Antonín Vlček.

 

Krádež pohonných hmot

Ke krádeži motorové nafty došlo ve firemním areálu v ulici Znojemská v Jemnici. Policisté z Obvodního oddělení Jemnice přijali trestní oznámení o krádeži pohonných hmot, ke které došlo v noci z 18. na 19. července. Neznámý pachatel vnikl do oploceného areálu a po násilném překonání víček nádrží odcizil ze zaparkovaného nákladního vozidla značky Man 380 litrů a z bagru značky Fuchs 200 litrů motorové nafty. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 21.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická 

 

 

 

 

 

 

 

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 12:44