Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 11. července
Stíny 11. července PDF Tisk Email
Středa, 11 Červenec 2012 13:16

Nespěte na baru

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o krádeži finanční hotovosti v herně baru v ulici Znojemská v Třebíči. Neznámý pachatel v brzkých ranních hodinách dne 11. července odcizil z peněženky, kterou měl poškozený v kapse kalhot, finanční hotovost. Ke krádeži došlo v době, kdy majitel usnul v baru. Celkovou škodu vyčíslil na 12.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Muž vařil a prodával pervitin

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zahájili trestní stíhání proti jedenačtyřicetiletému muži z Dačic. Obviněný muž v době od 1. července loňského roku do konce června letošního roku prodal psychotropní látku pervitin v Jemnici, v Dačicích a v Třebíči a to nejméně v padesáti případech různým drogově závislým osobám.

„Po předchozím souhlasu státního zástupce jsme muže v místě jeho bydliště v Jemnici zadrželi. Při následné domovní prohlídce jsme zajistili předměty sloužící k nedovolené výrobě metamfetaminu – pervitinu a několik gramů sušených hub (lysohlávek), mariuhanu a pervitin, vše bude zasláno k odborné expertíze na odbor kriminalistických technik a expertíz“, sdělil vedoucí Oddělení obecné kriminality v Třebíči npor. Mgr. Josef Vodák.

Obviněný byl eskortován do policejní cely v Jihlavě. Soudce Okresního soudu v Třebíči rozhodl o vzetí muže do vazby.

Za spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

V loňském roce policisté na Třebíčsku zajistili celkem sedm varen, předmětů sloužících k výrobě metamfetaminu – pervitinu.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 12 Červenec 2012 11:12